ANDREEA NEGRU, FONDATOARE ADAA:  "Tendinţa globală este cea a economiei digitale care acordă prioritate durabilităţii, incluziunii şi egalităţii"

G.D.
Companii / 1 februarie 2023

"Tendinţa globală este cea a economiei digitale care acordă prioritate durabilităţii, incluziunii şi egalităţii"

Cu siguranţă anul 2023 este unul al schimbărilor importante în economie. De la avansul tehnologic la schimbările din peisajul politic şi economic internaţional, există o serie de tendinţe macroeconomice care se conturează în următorii ani şi care dau o nouă abordare a economiei- economia digitală, se menţionează într-o analiză a Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohtin ADAA- "Tendinţe macroeconomice 2023", conform unui comunicat remis redacţiei.

Andreea NEGRU, Fondatoare ADAA, a declarat: "Vorbim deja de o nouă abordare a economiei care acordă prioritate durabilităţii, incluziunii şi egalităţii. Ce înseamnă acest lucru? Practic se recunoaşte impactul progreselor tehnologice asupra creşterii şi dezvoltării economice şi se abordează provocările şi oportunităţile prezentate de economia digitală, punându-se accent pe recunoaşterea interdependenţei economiei globale şi necesitatea cooperării şi coordonării internaţionale pentru a promova creşterea economică durabilă, sustenabilă şi rezilientă".

Potrivit sursei citate, transformarea digitală are un impact major asupra modului în care operează business-ul şi funcţionează economia. Expansiunea criptomonedelor, importanţa big data şi automatizarea proceselor în diferite industrii, reprezintă tendinţe clare asupra impactului semnificativ pe care noile tehnologii îl vor avea asupra evoluţiilor macroeconomice, se arată în analiza "Tendinţe macroeconomice 2023".

Un alt factor important de care depinde dezvoltarea economică îl reprezintă globalizarea. "Asistăm la continuarea tendinţei globalizării care presupune interconectarea şi interdependenţa dintre statele lumii. Ţările trebuie să lucreze împreună pentru a face faţă provocărilor şi acest lucru s-a accentuat o dată cu declanşarea războiului din Ucraina. Doar astfel se pot găsi soluţii universal valabile pentru a reduce inegalităţile, sărăcia, instabilitatea economică, politică şi a lupta împotriva schimbărilor climatice sau a unui inamic comun destabilizator", a precizat Andreea NEGRU.

Instabilitatea politică, generată în Europa de războiul ruso-ucrainian, reprezintă, în continuare, un risc pentru creşterea economică din regiune şi nu numai, arată studiul. Multe ţări au experimentat în ultimii ani schimbări de leadership şi priorităţi politice, lucru reliefat în evolutiile macroeconomice naţionale şi internaţionale, politici monetare şi rolul pe care guvernele îl joacă în contextul global, cu impact major asupra măsurilor de stimulare a dezvoltării, menţionează aceeaşi analiză.

Andreea NEGRU crede că "Inegalitatea între state rămâne, de asemenea, o provocare şi în anii următori. În aceste condiţii este greu de crezut că se poate menţine stabilitatea politică în acele state care se confruntă cu sărăcia la cote alarmante".

Studiul ADAA face referire şi la România care va continua expansiunea dezvoltării tehnologice şi digitale. În ultimii ani, ţara noastră a făcut paşi importanţi în adaptarea la tehnologiile viitorului, iar tendinţa va continua şi în acest an, atât la nivel individual cât şi la cel de business. Aşadar, digitalizarea va juca un rol important în dezvoltarea economică viitoare, transformând-o în economie digitală, cu accent pe sustenabilitate, incluziune, egalitate de şanse şi gen.

"Deja cunoscutul concept de sustenabilitate joacă un rol important şi se adresează nevoilor de a face faţă provocărilor apărute odată cu schimbările climatice şi de mediu. Din acest punct de vedere, România poate deveni un leader incontestabil în dezvoltarea economiei verzi, cu un focus susţinut pe investiţii în energie regenerabilă şi eficienţă energetică, arată studiul ADAA. Tot aici găsim si aspecte ce ţin de îmbătrânirea populaţiei. La fel ca multe alte ţări dezvoltate, România se confruntă cu provocările unei populaţii îmbătrânite, cu o participare în scădere a forţei de muncă şi cu costuri crescute de asistenţă medicală. Pentru a face faţă acestor provocări, trebuie să se investească în noi tehnologii şi programe care să susţină îmbătrânirea populaţiei, îmbrăţişând totodată imigraţia ca mijloc de a atrage noi lucrători şi de a stimula creşterea economică.

Cât priveşte incertitudine politică, studiul "Tendinte macroeconomice 2023", indică că, în ciuda stabilităţii generale şi a prosperităţii economiei României, există întotdeauna riscuri şi incertitudini. În 2023, incertitudinea politică va rămâne o preocupare majoră, deoarece tensiunile continue între marile puteri şi punctele fierbinţi geopolitice vor perturba pieţele şi comerţul mondial. Va fi important ca afacerile şi investitorii români să rămână informaţi şi agili în faţa acestor provocări, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ADAA este sustinuta de transel ectrica, fondul roman de contragarantare, transgaz, eximbank etc. Probabil doamna primeste banii "statului", fiind durabila, inclusa, si cel mai important : egala cu noi toti.

    CALITATI IDEALE, DAR NUMAI TEORETICE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb