ANDREEA NEGRU, PREŞEDINTELE ADAA: "2022 va fi anul anduranţei pentru mediul de afaceri"

G.B
Miscellanea / 13 ianuarie 2022

"2022 va fi anul anduranţei pentru mediul de afaceri"

"Dacă anul 2021 a fost anul adaptabilităţii şi al reinventării business-ului pentru mediul de afaceri, 2022 va fi, cu siguranţă, anul anduranţei în afaceri. Din păcate începutul de an este caracterizat nu de una sau două ci de trei crize: energetică, economică şi pandemică, ale căror efecte se răsfrâng asupra oricărei afaceri, indiferent de dimensiune sau obiect de activitate. Este extrem de important ca mediul de afaceri să aibă capacitatea de a rezista acestor probleme, răbdare ca efectele negative să se diminueze o dată cu măsurile pe care autorităţile statului ar trebui să le ia şi putere de a optimiza fluxurile de lucru şi capitalul. În 2022 va fi testată, practic, rezilienţa mediului de afaceri şi cred că doar antreprenorii creativi, inovatori şi pragmatici vor reuşi să treacă cu brio această perioadă", a declarat Andreea NEGRU, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton- ADAA, conform unui comunicat remis redacţiei.

Contextul actual economic nu creioneaza premisele continuării creşterii economice, ci mai degrabă, dezvăluie sincope şi disfuncţionalităţi care vor avea efecte negative din punct de vedere economic. Costurile mari de producţie pentru materiile prime, creşterea tarifelor de transport şi criza din energie au efecte negative importante asupra activitătii companiilor, în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii care se văd în imposibilitatea de a achita facturile majorate.

"După o perioadă de revenire timidă la normalitate, în a doua jumătate a anului trecut, mediul de afaceri are din nou de suferit, de această dată din cauza preţurilor crescute la energie şi gaze. Dacă la toate acestea se adaugă deprecierea leului şi tendinţa de creştere a dobânzilor, tradusă prin sporirea costului de finanţare, tabloul macroecomonic nu arată aşa cum ne-am dori. Deşi perspectivele sunt rezervate la început de an în aceea ce priveşte afacerile, totuşi sunt elemente care indică oportunităţi de business şi tendinţe de revenire pe plan mondial cu influenţă şi asupra mediului economic românesc. Cred că antreprenorii autohtoni au maturitatea şi anduranţa de a-şi adapta business-ul la evoluţiile din piaţă. Fondurile naţionale de redresare şi rezilienţă pot reprezenta o gură de oxigen pentru economie. Rămâne de văzut capacitatea de a demara proiecte majore care să pună împreună mediul de afaceri cu cel administrativ", a adăugat preşedintele ADAA.

La nivelul ţării, printre vulnerabilităţile anului se numără şocurile inflaţioniste generate de majorările la utilităţi şi nu numai, deficitul de cont curent şi cel bugetar şi, nu în ultimul rând, eventuale mutaţii pandemice care ar afecta şi mai mult economiile lumii.

La nivel european, pandemia a condus la noi restricţii în unele ţări. Preţurile mai ridicate ale produselor energetice determină o încetinire a economiei zonei euro, această evoluţie urmând să se menţină în viitorul apropiat, conform ultimelor estimări ale Băncii Centrale Europene, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bun articolul , într-adevăr totul va tine de maturitatea și andurata adaptabilității antreprenorilor în piață de business

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb