Andrei Pogonaru a demisionat din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2015

"Alte proiecte profesionale au ajuns la un stadiu care necesită atenţia mea totală", ne-a spus domnia sa

Andrei Pogonaru, fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, s-a retras din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL), începând cu 30 ianuarie, potrivit unui comunicat al companiei, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Andrei Pogonaru ne-a declarat că alte proiecte profesionale au ajuns la un stadiu care necesită atenţia sa totală, precizând că regretă despărţirea de Transelectrica.

Domnia sa ne-a transmis: "În cei aproape doi ani de mandat în cadrul Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA am avut şansa de a contribui la o dezvoltare a companiei fără precedent între companiile cu capital majoritar de stat. Sunt mândru de reuşitele pe care le-am avut alături de colegii din Consiliul de Supraveghere şi Directorat. Acestea includ restructurarea planului de investiţii, scăderea cheltuielilor operaţionale şi eficientizarea structurii de capital a companiei - inclusiv prin prima emisiune de obligaţiuni listate ale unei companii non bancare cu capital românesc. Realizările companiei sunt reflectate în rezultatele financiare, dar şi în preţul acţiunii, care a crescut cu aproximativ 120% în ultimii doi ani.

De aceea, decizia de a mă retrage din Consiliul de Supraveghere a fost extrem de dificilă. Este o decizie personală şi se datorează faptului că alte proiecte profesionale au ajuns la un stadiu care necesită atenţia mea totală. Regret situaţia, dar sunt sigur că atât colegii din Consiliul de Supraveghere, cât şi conducerea executivă a companiei vor depăşi aşteptările tuturor în continuare".

Şi Florin Pogonaru a demisionat din Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR), la finalul anului trecut, motivând cu faptul că CEFS (Central European Financial Services, unde Pogonaru este partener) urmează să realizeze un joint venture cu un mare fond internaţional.

Prezenţa lui Andrei Pogonaru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica (TEL) a fost atacată, toamna trecută, de Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia, în contextul în care acesta se află de aproximativ un an, în conflict cu Florin Pogonaru.

Cu ocazia alegerilor pentru unele locuri în Consiliul de Supraveghere al TEL (din care Andrei Pogonaru făcea deja parte), din noiembrie 2014, SIF Oltenia a semnalat unele inexactităţi şi neadevăruri în CV-ul lui Andrei Pogonaru, postat pe site-ul TEL, precizând că acesta nu a fost niciodată implicat în dezvoltarea şi administrarea SIF Oltenia, potrivit unei adrese transmise Transelectrica. În CV-ul depus în mai 2013, Andrei Pogonaru menţiona că s-a ocupat de dezvoltarea şi administrarea a numeroase companii, printre care enumera şi SIF Oltenia. Domnul Pogonaru şi-a modificat, însă, CV-ul depus la companie, precizând, la experienţa profesională, că a făcut consiliere informală pe probleme de guvernanţă corporativă inadecvată, la SIF Oltenia.

Înainte de AGA din noiembrie, Andrei Pogonaru ne-a declarat: "Doresc să subliniez faptul că, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din mai 2013, SIF Oltenia a votat cu 100% din voturile disponibile, pentru candidatura mea în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, fiind în totală cunoştinţă a detaliilor din CV. Toate activităţile din CV sunt conforme cu datele prezentate, iar SIF Oltenia a avut posibilitatea să se sesizeze încă de la momentul votului, din 2013, dacă acele informaţii nu s-ar fi dovedit reale".

Transelectrica a transmis, ieri, că, în prezent, Consiliul de Supraveghere îşi desfăşoară activitatea cu membrii aflaţi în funcţie, până la convocarea adunării generale a acţionarilor în vederea ocupării postului vacant.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daaaa..Daaaaa...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb