ZIARUL BURSA

05 februarie 2015
Ediţia din 18.09.2024
Cum a ajuns Adrian Sârbu să fie arestat

Cum a ajuns Adrian Sârbu să fie arestat

A.S.Anticorupţie / 5 februarie 2015

Adrian Sârbu, patronul Mediafax Group, a fost arestat marţi noaptea, pentru 30 de zile, în timp ce pentru avocata Liana Petrovici s-a instituit măsura controlului judiciar. Adrian Sârbu este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. Procurorii susţin că, în cadrul societăţilor din grupul "Mediafax", a fost creat un mecanism infracţional coordonat de către reprezentanţii acestora şi pus în aplicare de angajaţi, care avea ca scop nu doar sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor către Bugetul General Consolidat, ci şi utilizarea sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor şi în special pentru Adrian Sârbu, după disimularea adevăratei naturi a provenienţei acestor sume de bani prin interpunerea în circuitul financiar a societăţilor de tip fantomă sau a unor societăţi ce facturau servicii fictive.

Imediat după arestare, Adrian Sârbu a declarat, într-un comunicat, că dosarul "Mediafax - Adrian Sârbu" este fabricat la comanda lui "Pontaghiţă" şi a camarilei lor.

Scandalul dintre premierul Victor Ponta şi Adrian Sârbu a fost răsunător, anul trecut, în mass-media, fiind prevestit de o declaraţie a lui Sebastian Ghiţă, din toamna anului 2013, potrivit căreia Adrian Sârbu a pierdut suportul CME pentru grupul Mediafax.

AUTORITĂŢILE DE LA ATENA: "Grecia nu urmăreşte să şantajeze pe nimeni, dar nici nu se va lăsa şantajată"

A.V.Internaţional / 5 februarie 2015

Actualizare 20:42 Miniştrii de Finanţe din Grecia şi Germania nu au ajuns la un acord

Primele discuţii directe de astăzi, de la Berlin, dintre miniştrii de Finanţe din Grecia (Yanis Varoufakis) şi Germania (Wolfgang Schaeuble), desfăşurate după alegerile din statul elen, au fost tensionate şi s-au încheiat, în această seară, fără un acord sau ameliorarea diferenţelor de opinie, transmite Bloomberg.

---

Acţiunile băncilor din Grecia au scăzut puternic după decizia BCE de a limita împrumuturile

Grecia: Băncile pot beneficia de alte 10 miliarde euro în regim de urgenţă de la banca centrală

FMI: "Nu am negociat modificarea datoriei Greciei"

Premierul elen: "Nu facem derogări de la regulile UE, întrucât nu există nicio regulă care să impună o asemenea austeritate"

"Generalul Coldea a reuşit să-şi impună controlul asupra altor două servicii interne"

VALER MARIAN: "Generalul Coldea a reuşit să-şi impună controlul asupra altor două servicii interne"

REDACŢIA BURSAPolitică / 5 februarie 2015

Reporter: Sunteţi unul din puţinii oameni care au adus, în trecut, acuzaţii generalului Florian Coldea.

Acum, deputatul Elena Udrea face acuzaţii extrem de grave la adresa şefului interimar al SRI.

Cum comentaţi declaraţiile doamnei Elena Udrea?

Valer Marian: Fără a fi un fan al doamnei Elena Udrea, pe care am criticat-o în numeroase declaraţii politice, începând cu "Cazul Alro, un Watergate românesc", spre deosebire de numeroşi politicieni, analişti şi ziarişti, cred că declaraţiile doamnei Elena Udrea referitoare le generalul Florian Coldea sunt veridice în cea mai mare parte.

Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea va fi discutată luni în plenul Camerei

C.P.Anticorupţie / 5 februarie 2015

-------------

Actualizare 20:47 Cristian Rizea (PSD) a anunţat că o dă în judecată pe Udrea, după ce l-a calificat drept "lipsit de caracter"

Deputatul PSD Cristian Rizea a anunţat, ieri seară, la un post TV, că o va da în judecată pe Elena Udrea, după ce l-a calificat ca făcând parte dintre oamenii "lipsiţi de caracter şi moralitate".

Guvernatorul în labirintul său

GREŞELILE GRAVE ALE BNR AU DĂRÂMAT PIEDESTALUL LUI MUGUR ISĂRESCU Guvernatorul în labirintul său

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 5 februarie 2015

CĂLIN RECHEA

Într-o lume în care banii se numără doar cu trilioanele, băncile centrale au rămas fără "muniţie" pentru stimularea economiilor, iar preanunţarea deciziilor de politică monetară (n.a. forward guidance) s-a transformat în "elixirul" de ultimă instanţă, Banca Naţională a României a rămas o pradă neputincioasă în faţa demonilor trecutului.

Şase bănci majore europene, retrogradate de Standard & Poor's

Şase bănci majore europene, retrogradate de Standard & Poor's

V.R.Jurnal de criză / 5 februarie 2015

Şase bănci majore din Europa, inclusiv "Credit Suisse Group" AG din Elveţia şi "HSBC Holdings" Plc din Marea Britanie, au fost retrogradate, săptămâna aceasta, de către agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), care consideră că este puţin probabilă acordarea de sprijin guvernamental acestora, în caz de criză.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / FELICIA RĂCĂŞANU, DIRECTOR ADJUNCT MINISTERUL ENERGIEI: "Vrem să încurajăm biomasa în viitoarea strategie energetică"

ALINA TOMACompanii / 5 februarie 2015

Specialiştii din cadrul Ministerului Energiei intenţionează să propună, în cadrul dezbaterilor privind strategia energetică, încurajarea dezvoltării surselor de producţie pe bază de biomasă şi biogaz - resurse de energie regenerabilă de care ţara...

CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / VICTOR CIONGA, PREŞEDINTE CA ELECTRICA: "Acţionarii sunt nemulţumiţi de instabilitatea reglementărilor pieţei de energie"

ALINA TOMACompanii / 5 februarie 2015

Acţionarii Electrica sunt nemulţumiţi de instabilitatea reglementărilor pieţei noastre de energie, după ce ANRE a diminuat rata reglementată a rentabilităţii după şase luni de la listarea companiei, a spus Victor Cionga, preşedintele Consiliului...

CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / PROFESORUL EDEN MAMUT: "Reţelele inteligente vor fi coloana vertebrală a viitorului sistem energetic fără emisii de carbon"

ALINA TOMACompanii / 5 februarie 2015

Noua paradigmă în domeniul serviciilor energetice este conceptul reţelelor inteligente, care presupune asigurarea, la nivelul fiecărui utilizator, a energiei în cantitatea şi calitatea de care are nevoie, atunci când are nevoie, în condiţiile...

CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / DAN APETREI, DIRECTOR GENERAL ELSACO ENERGY: "Biogazul, sursă excelentă pentru echilibrarea sistemului"

ALINA TOMACompanii / 5 februarie 2015

Autorităţile noastre încurajează exporturile de energie, dar acest lucru înseamnă că, de fapt, ţara noastră exportă prosperitate, în condiţiile în care nu există o preocupare pentru dezvoltarea industriei, consideră Dan Apetrei, directorul...

Piaţa OTC - record de tranzacţionare

Companii / 5 februarie 2015

Administratorul bursei noastre de energie (OPCOM) a anunţat că, la mai puţin de un an de la lansarea sa în 3 martie 2014, pe Piaţa centralizată cu negociere dublă continuă a contractelor bilaterale de energie electrică (PC-OTC) se înregistrează...

MACRO NEWSLETTER 5 februarie 2015

MACRO NEWSLETTER 5 februarie 2015

Internaţional / 5 februarie 2015

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune sub aşteptări în ianuarie 2015, pe fondul declinului comenzilor noi, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

"Piaţa de energie va intra în era microcapacităţilor pe biomasă şi biogaz"

CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / EMIL CALOTĂ, VICEPREŞEDINTE ANRE "Piaţa de energie va intra în era microcapacităţilor pe biomasă şi biogaz"

ALINA TOMACompanii / 5 februarie 2015

Era marilor proiecte de producţie a energiei din surse regenerabile a trecut, iar piaţa noastră de energie va intra în era microcapacităţilor de generare pe biomasă şi pe biogaz, a declarat Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE (reglementatorul...

"Macy's" devine proprietarul "Bluemercury"

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 februarie 2015

"Macy's" Inc. din SUA a decis să cumpere lanţul de distribuţie a produselor de înfrumuseţare şi îngrijire a pielii "Bluemercury" Inc., plătind în schimb 210 milioane de dolari în numerar. Aceasta este prima achiziţie pe care o...

Toni Greblă a demisionat

Anticorupţie / 5 februarie 2015

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, miercuri, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în...

Profit peste aşteptări pentru "General Motors"

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 februarie 2015

"General Motors" Co. (GM), cel mai mare constructor auto din SUA, a raportat un profit peste aşteptările analiştilor pentru ultimul trimestru din 2014, în baza vânzărilor solide, stimulate de ieftinirea benzinei.

ICAP, amendat cu 14,9 milioane euro pentru cartel

ICAP, amendat cu 14,9 milioane euro pentru cartel

ALINA VASIESCUInternaţional / 5 februarie 2015

ICAP, cel mai mare broker mondial de intermediere pe piaţa interbancară, a fost amendat cu 14,9 milioane de euro pentru implicare într-un cartel care a fixat indicele de referinţă Libor pentru yen, acţiunea făcând parte dintr-o anchetă amplă,...

REVISTA PRESEI 05.02.2015

Willy HomnerRevista Presei / 5 februarie 2015

ADEVARUL 

Afaceristul Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie

Preşedintele CVM Tomis Constanţa, Sorin Strutinsky, a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.02.2015

V.R.Revista Presei / 5 februarie 2015

FINANCIAL TIMES

UBS se confruntă cu o nouă anchetă de evaziune fiscală în SUA

Banca elveţiană UBS este investigată din nou, fiind suspectată că şi-a ajutat clienţii din SUA să se sustragă de la plata taxelor. Ancheta vine la şase ani...

THE "COMPETITIVENESS, INTELLIGENCE AND ADDED VALUE THROUGH PRIVATE SERVICES - ENERGY SERVICES" CONFERENCE / FELICIA RĂCĂŞANU, DEPUTY DIRECTOR IN THE MINISTRY OF ENERGY: "We want to encourage biomass in the future energy strategy"

ALINA TOMA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 5 februarie 2015

In the debates concerning energy strategy, specialists from the Ministry of Energy intend to propose, encouraging the development of production sources based on biomass and biogas - renewable energy resources of which Romania has a considerable...

THE "COMPETITIVENESS, INTELLIGENCE AND ADDED VALUE THROUGH PRIVATE SERVICES - ENERGY SERVICES" CONFERENCE / PROFESSOR EDEN MAMUT: "Smart grids will be the backbone of the future carbon-emission free energy system"

ALINA TOMA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 5 februarie 2015

The new paradigm in the sector of energy services is the concept of smart grids, which involves ensuring, for every user, the energy volume and quality that they need, when they need it, with a minimum resource and raw materials usage and a...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo