"Staples" cumpără "Office Depot" pe 6,3 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 februarie 2015

"Staples" cumpără "Office Depot" pe 6,3 miliarde dolari

Tranzacţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor antitrust

"Staples" Inc., cel mai mare furnizor american de articole de birotică, îşi preia rivalul "Office Depot" Inc. în cadrul unei tranzacţii de 6,3 miliarde dolari, în numerar şi acţiuni.

"Staples" va plăti 7,25 dolari şi 0,2188 titluri proprii pentru fiecare acţiune "Office Depot". Preţul este cu 44% mai mare decât cotaţia titlurilor "Office Depot" la data de 2 februarie, ziua care a precedat apariţia zvonurilor legate de o eventuală afacere între cele două companii.

Tranzacţia, care trebuie aprobată de autorităţile de reglementare antitrust, ar putea genera temeri privind concurenţa, dat fiind că părţile sunt cei mai mari distribuitori mondiali de articole de birotică. În urmă cu 18 ani, autorităţile de reglementare au blocat o tranzacţie "Staples" - "Office Depot", însă de la momentul respectiv, cadrul legislativ din sectorul concurenţei s-a schimbat. Acum, ambele companii au rivali precum "Walmart", "Target" şi "Amazon".

Dacă se va finaliza, afacerea vine după luni de presiuni exercitate de "Starboard Value", fond speculativ care a ameninţat că va forţa o schimbare de management în cadrul "Staples", dacă această companie nu va cumpăra "Office Depot".

Negocierile privind afacerea actuală au fost lansate de cele două companii în septembrie anul trecut, potrivit anunţului făcut ieri de acestea.

Roland Smith, directorul executiv al "Office Depot", a declarat: "Această tranzacţie le oferă o valoare importantă acţionarilor noştri şi creează o companie poziţionată perfect pentru o creştere pe termen lung".

În această afacere, "Staples" a beneficiat de consultanţa băncii "Barclays" şi a firmelor de avocatură "Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr" şi "Weil, Gotshal & Manges". "Peter J. Solomon Company" a fost consultantul financiar al "Office Depot", iar "Simpson Thacher & Bartlett" s-a ocupat de partea legală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb