REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.02.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 5 februarie 2015

FINANCIAL TIMES

UBS se confruntă cu o nouă anchetă de evaziune fiscală în SUA

Banca elveţiană UBS este investigată din nou, fiind suspectată că şi-a ajutat clienţii din SUA să se sustragă de la plata taxelor. Ancheta vine la şase ani după ce UBS a plătit o amendă de 780 milioane dolari pentru acuzaţii similare.

GM creşte dividendul

General Motors (GM), cel mai mare producător auto din SUA, a decis să majoreze dividendul trimestrial cu 20%, la 36 cenţi/acţiune, pe fondul rezultatelor consemnate în ultimele trei luni din 2014.

RBS identifică 99 de sucursale pentru închidere

Royal Bank of Scotland (RBS) plănuieşte să închidă cel puţin 99 de sucursale anul acesta, în pofida temerilor tot mai mari legate de faptul că băncile părăsesc comunităţile care nu au acces la reţelele stradale.

WALL STREET JOURNAL

AstraZeneca cumpără unele operaţiuni Actavis din SUA şi Canada

AstraZeneca PLC anunţă că preia operaţiunile din sectorul tratamentelor respiratorii derulate de Actavis în SUA şi Canada, pentru o sumă iniţială de 600 de milioane de dolari.

McDonald's are pierderi în Japonia

Operatorul lanţului fast-food McDonald's din Japonia anunţă primele sale pierderi din ultimii 11 ani, fiind afectat de declinul vânzărilor generat de temerile privind siguranţa alimentară. McDonald's Holdings Co. Japan Ltd. a consemnat o pierdere netă de 21,84 miliarde yeni (186,2 milioane dolari) în 2014, comparativ cu un profit de 5,14 miliarde yeni în anul anterior.

Vânzările Vodafone bat aşteptările

Vodafone Group PLC a raportat rezultate peste aşteptări pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, pe fondul redresării pieţei sale principale - Europa.

Vânzările companiei britanice au fost, în cele trei luni încheiate în 31 decembrie, de 10,88 miliarde lire sterline (16,52 miliarde dolari), cu 13,5% mai mari decât în anul anterior. Analiştii preconizau 10,40 miliarde dolari.

NEW YORK TIMES

BNP Paribas încheie un an sumbru într-o notă pozitivă

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, a anunţat profit pentru ultimul trimestru din 2014, dând o notă pozitivă unui an în care a fost nevoită să plătească o amendă record în Statele Unite şi să-şi recunoască vinovăţia în privinţa unor tranzacţii ilegale.

Câştigul net al băncii a fost, în perioada octombrie-decembrie 2014, de 1,3 miliarde euro, de peste zece ori mai mare decât în acelaşi interval din 2013.

Preşedintele Hyundai Motor şi fiul său vând o deţinere de un miliard dolari la Hyundai Glovis

Preşedintele Hyundai Motor Co., Chung Mong-koo, şi fiul său, Chung Eui-sun, au reluat, astăzi, vânzarea unei cote de 13% din Hyundai Glovis Co., care valorează circa un miliard de dolari, potrivit unor documente obţinute de Reuters.

Sanofi va numi un nou director în săptămânile următoare

Producătorul francez de medicamente Sanofi va putea să numească un nou director executiv în săptămânile care urmează. "Anunţul va fi făcut înaintea finalului primului trimestru", a spus preşedintele companiei, Serge Weinberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb