Angajaţii BNR nu pot fi forţaţi să îşi doneze un sfert din salarii pentru refacerea Bugetului

F. A.
Bănci-Asigurări / 6 iulie 2010

BCE a respins propunerea Finanţelor privind diminuarea cu 25% a salariilor personalului angajat la Banca Centrală. "La 18 iunie 2010 BCE a primit din partea Ministerului Finanţelor Publice din România o solicitare de emitere a unui aviz cu privire la o lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. BCE nu a fost consultată şi, la 9 iunie 2010, BCE a transmis guvernului român o scrisoare prin care atrăgea atenţia asupra obligaţiei de a o consulta", se arată în documentul Băncii Centrale Europene, transmite Hotnews.

Potrivit aceluiaşi act, "BCE a primit solicitarea de emiterea a unui aviz după adoptarea legii şi înainte de adoptare de către Curtea Constituţională a României a unei decizii cu privire la caracterul constituţional al acesteia. Având în vedere faptul că BCE a fost consultată într-o etapă avansată a procesului legislativ, aceasta ar dori să sublinieze că, în cazuri de urgenţă deosebită care nu permit perioada normală de timp pentru consultare, autoritatea care a transmis solicitarea de emitere a unui aviz poate indica urgenţa în cererea de emitere a unui aviz şi poate solicita ca avizul BCE să fie adoptat într-un termen mai scurt".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar ca acum dreptul de veto nu il mai are dictatorul rus, ci institutiile europene care ii dicteaza Romaniei ce sa faca.

    Parca si Ungaria a luat aceasta masura dar nu am auzit sa nu i se fi permis sa faca asta. Iar daca nu ni se permite... who cares? 

    Interesul romanilor este mai important in Romania decat interesul vest-europenilor. 

    Aaa, ca daca nu ne supunem dictaturii vom fi in pericol sa fim indepartati din UE? Este adevarat, dar este Romania o tara care sa se poata compara cu celelalte state din UE? A fost Romania pregatita sa adere la UE? Evident ca nu, iar aceasta aderare fortata a fost in interesul unor romani, dar intr-un dezavantaj profund pentru alti romani care abia de acum incep sa plateasca. (Si in curand, in afara de cei care sunt la putere sau care au furat cu amandoua mainile, ori in afara de cei care pot pleca in alte tari, vom trebui sa platim cu totii). 

    Asa ca... nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa isi doneze salariile, dar *venitul* maxim obtinut de o persoana ca urmare a faptului ca este angajat in sectorul public (din salariu, indemnizatii departicipare la consilii de administratie, etc)) ar trebui sa fie drastic limitat. Cu alte cuvinte ar trebui sa se impuna o restrictie definitiva, nu doar una temporara de ochii lumii, pe care unii o contesta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb