Cei 600 de angajaţi de la Carom Oneşti protestează paşnic, începând de ieri dimineaţă, în curtea societăţii pentru că nu şi-au primit salariile restante din luna mai 2007.
Nemulţumirile acestora sunt legate şi de faptul că SC Fincota Consulting SRL Bucureşti, firma lichidatoare, a direcţionat banii obţinuţi în urmă cu câteva săptămâni din vânzarea a două obiective ale societăţii, sauna şi un teren la Poarta 2, către Ministerul Economiei şi Finanţelor. În contul datoriilor restante nu s-a primit însă niciun ban.
"Am avut o discuţie dură cu domnul Marghescu, lichidatorul societăţii. Noi avem contracte individuale de muncă, iar acestea sunt anexa la Contractul Cadru. Prin acestea, lichidatorul încalcă acum legea, pentru că aduce salariaţii la serviciu fără să-i plătească. Eu ştiu că în asemenea cazuri, datoriile se lichidează întâi către salariaţi, apoi către stat şi abia după aceea către alţi creditori. Noi avem salariaţi care vin la serviciu, lucrează în trei schimburi, asigură utilităţile, dar nu primesc salariile", a declarat Vasilică Udrea, lider de sindicat Carom. Cei 600 de oameni ameninţă că vor demisiona în masă dacă situaţia lor nu va fi rezolvată.
Carom Oneşti a intrat în faliment în anul 2005. Lichidatorul, SC Fincota Consulting SRL Bucureşti, a încercat de nenumărate ori să vândă societatea, fără niciun rezultat însă.
Platforma Carom este alcătuită dintr-un teren cu o suprafaţă de peste 2,45 milioane metri pătraţi, clădiri, mijloace fixe şi stocuri.