Angela Merkel a calificat drept necredibile justificările Belarusului

G.B
Internaţional / 24 mai 2021

Angela Merkel a calificat drept necredibile justificările Belarusului

Cancelarul german Angela Merkel a calificat astăzi drept ''necredibile'' justificările date de autorităţile din Belarus pentru deturnarea unui avion în care se afla un opozant faţă de regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi a cerut eliberarea imediată a celui reţinut, relatează AFP, citată de Agerpres.

La sosirea la summit-ul european la Bruxelles Merkel a spus: ''Am asistat la o aterizare forţată care a condus la arestarea unui opozant belarus, Roman Protasevici. El trebuie să fie eliberat imediat. Toate celelalte explicaţii despre aterizarea (avionului) Ryanair nu sunt absolut deloc credibile''.

Un ziarist şi blogger belarus plecat din ţară, Roman Protasevici, în vârstă 26 de ani, fost redactor-şef al canalului de opoziţie Nexta de pe Telegram, a fost arestat duminică la Minsk după ce avionul companiei Ryanair cu care călătorea de la Atena la Vilnius a fost obligat de autorităţile belaruse să aterizeze sub pretextul unei alerte cu bombă în timp ce avionul se afla în spaţiul aerian al Belarusului.

Liderii europeni vor discuta la summit acest caz, calificat de mai multe capitale drept ''terorism de stat'', şi vor examina posibile noi sancţiuni împotriva Belarusului şi a unor oficiali de la Minsk. ''Lucrăm la un pachet de măsuri, dincolo de simple sancţiuni individuale'', afirmă o sursă europeană citată de AFP.

Într-o declaraţie dată de asemenea la sosirea la summit, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a menţionat că situaţia creată în urma interceptării avionului Ryanair şi arestării lui Protasevici va fi discutată cu prioritate la această reuniune.

''În mod firesc, primul punct pe ordinea de zi (a summitului) va fi situaţia din Belarus. Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost un scandal internaţional. Lucrăm la sancţiuni, ele vor fi pe masa Consiliului European'', a indicat Michel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cu ce este mai prejos acest gest fata de cel al vostru cu certificatul verde????

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb