ANGELA MERKEL: "Brexitul arată că Europa nu este lipsită de vină pentru atmosfera sumbră a comerţului mondial"

A.M.
Internaţional / 2 octombrie 2019

Angela Merkel (Sursa foto: Twitter)

Angela Merkel (Sursa foto: Twitter)

Europa nu este lipsită de vină când vine vorba de tensiunile comerciale ce umbresc economia globală, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, care a făcut referire la negocierile prelungite ale Brexitului ca sursă de incertitudine alături de războiul comercial dintre SUA şi China, relatează Reuters.

Într-o declaraţie, după o întâlnire cu lideri ai instituţiilor financiare multilaterale, Merkel a refuzat să arunce vina pentru încetinirea economiei globale doar pe seama liniei dure adoptată de preşedintele american Donald Trump în relaţiile comerciale ale Washingtonului cu Beijingul, informează Agerpres.

"Nu avem de ce să fim aroganţi", a afirmat cancelarul german."Negociem de 3 ani o ieşire ordonată a Marii Britanii şi aceasta ne aduce o mare incertitudine când luăm în considerare faptul că această ieşire ar trebui să se întâmple pe 31 octombrie. Iar oamenii încă nu ştiu cum vor funcţiona lanţurile de aprovizionare".

Oficiali din întreaga Europă sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de lipsa de progrese ale premierului Boris Johnson în convenirea unui noi înţelegeri care să reglementeze ieşirea Marii Britanii din UE, după ce parlamentul de la Londra a respins de 3 ori acordul reglementat de predecesoarea sa Theresa May.

Aceasta este o sursă semnificativă de incertitudine de vreme ce Regatul Unit nu este o ţară europeană mică, ci un mare jucător global", a adăugat Angela Merkel.

Înalţi oficiali ai celor mai importante instituţii financiare multilaterale au abordat în termeni pesimişti perspectivele economiei globale în cazul continuării litigiilor comerciale, existând riscul unei recesiunii, în opinia unora.

"Dacă tensiunile comerciale nu sunt eliminate, este foarte greu de văzut cum ar putea principalele instrumente macroeconomice să combată impactul" acestora, a afirmat David Lipton, director adjunct al Fondului Monetar Internaţional.

"Cealaltă întrebare este cât de mult mai poate merge în jos economia mondială", a spus secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCDE), Angel Gurria. "Nu vreau să menţionez cuvântul care începe cu R, dar dacă vom continua escaladarea..."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb