Un fost director din CNADNR este acuzat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate că, folosindu-se de funcţia pe care o deţinea în instituţie, a semnat un contract din bani publici de 27 milioane de lei cu firma la care fratele său era acţionar şi administrator.
ANI a sesizat, astfel, Direcţia Naţională Anticorupţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Teodorescu Theodor Răzvan Emil a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, în perioada 8 aprilie - 21 octombrie 2013, când acesta ocupa funcţia de Director al Direcţiei Achiziţii Finanţare de la Buget din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA.
Potrivit ANI, În exercitarea funcţiei de conducere, Teodorescu Theodor Răzvan Emil a semnat o serie de documente privind acordul-cadru având ca obiect "Lucrări de marcaje rutiere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din administrare, Lot 1-DRDP Bucureşti", încheiat între CNADNR SA. prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, în calitate de promitent-achizitor, şi Asocierea S.C. ADUNA SERVIMOB S.R.L. & TEO TRANS CONSULTING S.R.L, în condiţiile în care fratele persoanei evaluate deţine funcţia de administrator / asociat al S.C. TEO TRANS CONSULTING S.R.L.
Conform acordului, pentru lucrările executate, plăţile datorate Asocierii S.C. ANDUNA SERVIMOB S.R.L. & S.C. TEO TRANS CONSULTING S.R.L. sunt cele declarate în propunerea financiară a acestuia, respectiv 27.072.864,46 Lei (aprox. 6.117.470,22 Euro), la care se adaugă TVA reprezentând 6.497.487,47 Lei (aprox. 1.468.192,85 Euro).
Astfel, Teodorescu Theodor Răzvan Emil a încălcat dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".
De asemenea, întrucât persoana evaluată a folosit în scop personal informaţiile deţinute în virtutea prerogativelor funcţiei, au rezultat şi indicii privind săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora "Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare. Teodorescu Theodor Răzvan Emil nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.