ANIS crede că autorităţile nu au interes să acceseze fonduri europene

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 mai 2009

Guvernele României nu au avut timp şi interes pentru a accesa fonduri europene, deşi aceasta era o răspundere prioritară, iar oamenii de afaceri trebuie să critice această neglijenţă, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Liviu Dan Drăgan, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS). Preşedintele ANIS este de părere că investiţii în IT se fac într-o economie în creştere cu 30- 50 la sută pentru a gestiona însăşi creşterea. Liviu Dan Drăgan a declarat că este pesimist în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei pe trimestrele III şi IV din 2009, pentru că recesiunea din trimestrele I şi II nu a fost atât de dură.

Potrivit Agerpres, preşedintele ANIS consideră că relansarea va veni din sectorul IMM, iar efectul cel mai sensibil al crizei este cel din domeniul inovaţiei, care nu înseamnă noi produse, ci a convinge un client să accepte o altă soluţe, nu aceeaşi soluţie de la un alt producător, cum este în perioadele de creştere. Liviu Dan Drăgan a mai sfătuit firmele româneşti din sectorul IT să treacă peste reţinerile pe care le au şi să iasă pe piaţa exernă, pentru că oportunităţile mari pot fi găsite peste hotare, atâta timp cât firmele private româneşti nu au bani, iar cele de stat amână investiţiile din lipsa bugetului de stat. "Clienţii externi care vin în România sunt impredictibili, dar producţia de soft pentru aceştia este un debuşeu demn de luat în seamă, atâta timp cât se ridică la circa 500 de milioane de euro", a subliniat domnia sa.

Gestionarea crizei în IT înseamnă armonizarea costurilor şi a veniturilor. ANIS afirmă că rezolvarea trebuie căutată în outsourcing, parteneriate şi alte asemenea procedee inventive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb