Annalena Baerbock, candidata Verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei, se confruntă cu acuzaţii de plagiat

D.Ţ.
Internaţional / 1 iulie 2021

Annalena Baerbock, candidata Verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei, se confruntă cu acuzaţii de plagiat

Annalena Baerbock, candidata partidului verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei în alegerile din 26 septembrie, se confruntă cu acuzaţii de plagiat, la doar câteva săptămâni după ce au apărut informaţii oficiale conform cărora aceasta ar fi minţit în legătură cu activităţile pe care le-a afişat în CV, notează Politico şi Digi24.

Un expert austriac specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice a acuzat-o de plagiat pe candidata Verzilor la funcţia de cancelar al Germaniei, Annalena Baerbock, afirmând că aceasta a copiat munca altora în cartea ei, transmite Agerpres.

Stefan Weber, cercetător austriac în domeniul comunicării, a semnalizat plagiatul pe blogul său, precizând că a identificat mai multe pasaje în noua carte a lui Baerbock, "Acum. Cum ne reînnoim ţara", care au fost preluate din diferite surse fără o atribuire corespunzătoare.

"Plagiatul textului nu este corect din punct de vedere etic", a scris Weber, subliniind în acelaşi timp că "dacă te uiţi atent, există mai multe încălcări ale drepturilor de autor" în cartea candidatei partidului verzilor la funcţia de şef al guvernului federal de la Berlin.

Cartea scrisă de Annalena Baerbock a fost publicată pe 21 iunie şi nu este un text academic pentru care s-ar aplica standardele stricte ale unei lucrări ştiinţifice. În cartea sa de 240 de pagini, Baerbock scrie despre conceptele politice ale Verzilor, alături de anecdote personale, fără a utiliza note de subsol pentru a menţiona sursele.

Printre sursele din care Baerbock a copiat se numără revista Spiegel din Germania, ziarul Tagesspiegel, precum şi Agenţia Federală pentru Educaţie Civică, un organism guvernamental.

Acuzaţiile vin într-un moment foarte incomod pentru Annalena Baerbock, care, cu doar trei luni înaintea alegerilor federale din septembrie, este supusă unor verificări amănunţite, deoarece s-a descoperit că a făcut afirmaţii neadevărate şi în CV-ul personal. Dezvăluirile apar, de asemenea, într-un moment în care Verzii se clatină în sondaje, coborând de pe primul loc în intenţiile de vot, poziţie pe o ocupau în luna mai. Cele mai recente sondaje evidenţiază faptul că partidul Verzilor a scăzut de la 22% la 20% în decurs de o lună, rămânând în spatele partidului CDU al cancelarului Angela Merkel, care acum are un scor electoral estimat la 29%.

Baerbock a răspuns marţi la acuzaţiile de plagiat prin intermediul avocatului său Christian Schertz, care a declarat: "Nu pot vedea nici cea mai mică încălcare a drepturilor de autor, deoarece cele câteva pasaje la care se face referire nu sunt altceva decât reproducerea unor fapte general cunoscute, precum şi puncte de vedere politice", adăugând că acuzaţia nu are nicio bază reală.

Reacţia opozanţilor politici nu a întârziat să apară. Markus Blume, secretar general al CSU, partidul bavarez care e la guvernare alături de partidul CDU, a scris pe twitter că Baerbock a înşelat în mod deliberat, sugerând că o astfel de faptă "spune multe despre propria performanţă".

Jurgen Trittin, un vechi deputat al verzilor, care a ocupat în trecut funcţia de ministru german al mediului între 1998 şi 2005, a catalogat acuzaţiile de plagiat ca fiind "ultima campanie murdară a tabloidului conservator Bild" împotriva lui Baerbock, precizând că ceea ce i se întâmplă candidatei verzilor face parte dintr-un lung şir de ostilităţi purtate de câteva decenii între proprietarul Bild, Axel Springer, şi partidele de stânga din Germania.

Între timp, adversarii oficiali ai lui Baerbock în cursa pentru a o succeda pe Angela Merkel, social-democratul Olaf Scholz (SPD) şi creştin-democratul Armin Laschet (CDU), au păstrat tăcerea până acum în privinţa acestui subiect.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. asa ceva? wow......si eu care credeam ca plagiatul e marca inregistrata doar la colonie!!

    1. Nu ai înțeles, nu este și nu are pretenția de a fi o carte științifică!Nu se compară cu ce facem noi !

      Pe de altă parte nu mai numi România așa. E groaznic!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb