ANOFM: "Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,91%, în noiembrie 2023"

T.B.
Companii / 10 ianuarie

ANOFM: "Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,91%, în noiembrie 2023"

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lunii noiembrie 2023, de 2,91%, mai mică cu 0,13 puncte procentuale decât cea din aceeaşi lună a anului 2022, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, printr-un comunicat.

Numărul total de şomeri la finele lunii noiembrie 2023 a fost de 234.481 de persoane, dintre care 47.282 au fost şomeri indemnizaţi şi 187.199 neindemnizaţi, conform sursei menţionate. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 4.220 de persoane, iar numărul celor neindemnizaţi cu 2.833 de persoane faţă de luna precedentă, relatează sursa indicată.

Pe medii de rezidenţă, 68.334 şomeri proveneau din mediul urban şi 166.147 şomeri din mediul rural, precizează sursa menţionată.

Numărul şomerilor femei la 30 noiembrie 2023 era de 113.162 persoane, în timp ce numărul şomerilor bărbaţi era de 121.319 de persoane, informează ANOFM.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 - 49 de ani (55.515), urmaţi de cei cu vârsta peste 55 ani (49.358), la polul opus aflându-se persoanele între 25 - 29 de ani (14.832), potrivit sursei precizate.

În cee ce priveşte structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (29,06%), menţionează sursa. Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 32,62% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,63 %, transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ieri au publicat o rată a șomajului de 5.3 la sută azi publica unul de 2.9 la sută,unul calculat până la 74 de ani și altul până la 65 de ani, mamă ăștia nu s normali la cap,care este luat ca referință? evident șomajul real este cel publicat mai sus adica cea de 2.9 la sută nu ești considerat șomer dacă nu cauți de lucru,unii vin cu tot felul de noțiuni cu șomajul invizibil cei care nu lucrează dar nici nu caută de lucru, că sunt în depresie,bla bla bla numai atunci ești șomer dacă cauți constant de lucru ,acolo se vede șomajul real în cât timp găsesc oamenii de lucru

    1. in vremuri bune cifreke cele mai mici daca au impact negativ de perceptie; in vremuri rele cifrele cele mai mici daca au impact negativ de preceptie; in vremuri bune cifrele cele mai mari daca au impact pozitiv de perceptie; in vremuri rele cifrele cele mai mari daca au impact pozitiv de perceptie.

      pentru investitor contrar - un somaj de 2-3% e apropiere de maxim ciclu expansiune… si anunta ca tre sa pui ce trebuie la camara. 

      un somaj de 8-10% e crash si anunta ca tre sa dai drumul la bani sa ajuti piata (in trepte), iar piata sa te rasplateasca pentru riscul exhilibrat asumat (in timp ce restul pietei urla de durerea bulei trecute sparte si prinsi in debt trapul trecut). 

      s c c r e t 

      Indicator imbecil. In Roamania esti somer doar daca plimbi un dosar cu sina pe la Biroul de Somaj si te iau aia in evidenta intr-un Excel, altfel nu esti.

      Asa se face ca vreo 4 milioane de oameni apti de munca, care abia o tarasc de pe o zi pe alta, nu apar in cifra mentionata, de fapt nu apar nicaieri, dar ii asteapta ANAFu dupa colt sa le ia 1980 lei CASS la 3 lei dobanda, daca au vreun cont, sau daca castiga 3 lei la pariuri.

      Cam asa arata Romania. La asa tara, ce pretetnii poti sa ai ?? 

      avem someri multi “nedeclarati” penteu ca nu avem capacitati noi productie/consum care sa ii absoarba la o viteza constanta cu CPIul si PPIul… adica daca avem exces munca putem da soc deflatie productie cu soc inflatie costuri; daca avem deficit munca putem da soc deflatie inflatie (cpiul) cu soc inflatie PPIul (cost productie)…

      s c c r e t 

      PPIul reflecta cu lag socul de somaj; somajul minim reflecta cu lag socul de inflatie; socul de inflatie reflecta cu lag socul de somaj … si ciclul se repeta… apar si momente de echilibru fie pe platou scump sus fie pe platou ieftin jos (adica negare pe bula tine cv ani capitularea in crash tine cv ani).

      s c c r e t 

      Aia nu figurează în șomaj dar sunt la limita sărăciei trăiesc în gospodării agricole de subzistență mai pleacă unii la munci sezoniere în Occident, dacă aveam un guvern care țină la români acești oameni pot fi integrate pe piața muncii,dai seama escrocii de patroni importă sute de mii de oameni din lumea a treia asigura cazare și masă,nu ar putea să facă acest lucru și pentru românii care trăiesc la sate? Ungaria și Polonia asta o face,dar acești patroni escroci preferă acești asiatici plătiți cu salarii mici și care trăiesc în condiții mizere in apartamente închiriate sau in containere pe șantiere, Romania are nevoie de un guvern care apără interesele românilor și nu este un guvern vândut și antinațional cum este cel de acum

      unii patroni au luat' pe urma Mafiei din Italia (sicilia anii 2000-2007 chiar si prezent) si Ciprului - Greciei (astia erau putin mai umani); alta mai e Germania sau Belgia si acolo prin containare ii tin pe romani....

      deci halal imperiu european... imi aduce aminte de imperiul Egiptean si de sclavii aferenti faraonului. 

      s c c r e t 

    Ce ii facem Hunedoarei?!

    s c c r e t 

    1. uitam ca va impacta statistica “someri” in fata statistica prezenta youth someri in tavan 20-21%….

      deci ei vor migra spre statistica someri si va exploda la cel putin 8-10% dupa 2026-2028…. 

      s c c r e t 

      Dar aici BNR are asul in maneca de a trantii dobanda la / spre minime “istorice” …. minime care au mai fost in trecut..

      s c c r e t 

    rata somajului asa sus va face bnr sa tina dobanda pe partea de sus… inca

    s c c r e t 

    este interesant acest ciclu de “vremuri bune”…

    deci avem index industrial sub apa de 3 ani, avem somaj (declarat) spre minime, avem ppi in tavan, cpi in tavan, indexul de incredere consumator la minus mult (am vazut ca din 2020 nu s-au mai grabit sa il declare); avem dobanzi credit in tavan (inaccesibilitate locuinta); avem rate ARMuri cu duiumul in tavan sarite ca procent din venit familie (iar unii declarsu ca nu domne in romania nu sunt date variabile; unde ponderea cea mai mare real); urmeaza taxe in taxan; cartoful-ceapa-morcovul au sarit 200% minim…, de la 0,8 la 2,8-3,5-4 lei kg cartofi. 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb