ANPC a închis temporar 11 staţii OMV Petrom

F.D.
Companii / 12 martie

ANPC a închis temporar 11 staţii OMV Petrom

Aproape 200 de staţii de carburant din reţeaua OMV - Petrom au fost controlate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în toată ţara, în două zile. Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei, iar 11 staţii au fost închise temporar, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

"Această acţiune amplă are în vedere dorinţa noastră permanentă de a învăţa de la cei mai buni. Aşa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenţia că nu suntem încă pregătiţi să accedem la toate sistemele lor. În urma acţiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiţi pentru ţara noastră, aşa cum ne aşteptam. Să ridice piatra cel fără de păcat spune religia creştină. Le oferim acest studiu de caz pentru a ne ajuta prin a ne spune dacă lor le plac imaginile realizate în cadrul acţiunii", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preţ ale produselor, de la raft; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulari de praf, impurităţi şi gheaţă; utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare; folosirea unor manometre fără verificare metrologică; comercializarea unor produse neetichetate - fără elemente de identificare; folosirea unor maşini de gheaţă neigienizate, scoase din uz; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător.

Comisarii ANPC au mai descoperit: neconcordanţe între între preţul afişat la raft şi cel perceput la casa de marcat; comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoţite de data deschiderii; comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-a prezentat fişe de producţie; comercializarea unor jucării care nu erau însoţite de informaţii privind elementele de identificare, vârstă utilizatorilor sau avertismente legate de utilizare comercializarea unor echipamente electrice pentru care nu era afişată taxa de timbru verde; nerespectarea regimului promoţiilor (comercializarea unor produse ambalate multipack, pentru care nu s-a regăsit produsul de referinţă, diferenţa între preţul afişat la promoţie şi cel perceput la casa de marcat); utilizarea unor echipamente de gătire neigienizate sau cu un grad avansat de uzură; folosirea unor ceşti neigienizate, cu urme de produs; utilizarea unor produse cu stare termică schimbată; folosirea unor ustensile neprofesionale în bucătărie şi a unor coşuri de gunoi fără capac.

Comisarii ANPC au mai anunţat că pentru neregulile constatate, până acum, au fost aplicate amenzi în valoare de 340.000 de lei şi au dat cinci avertismente.

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 30.000 lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Le trebuia o scuza sa justifice scaderea vanzarilor:-)...Tsunami-ul electric "care vine, vine, vine, calca totul in picioare"...ar fi spus Toparceanu:-)

    1. Da, exact Toparceanu.

      E incurajator sa vezi cum cei mai educati dintre romani sint ecologisti. 

    “Această acțiune amplă are în vedere dorința noastră permanentă de a învăța de la cei mai buni. Așa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenția că nu suntem încă pregătiți să accedem la toate sistemele lor. În urma acțiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiți pentru țara noastră, așa cum ne așteptam.

    Să ridice piatra cel fără de păcat spune religia creștină. 

    Le oferim acest studiu de caz pentru a ne ajuta prin a ne spune dacă lor le plac imaginile realizate în cadrul acțiunii” – Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.  

    Daca PSD nu-si linistete dulaul scapat din lant, in final va fi rau tot pentru Romania. Nu pentru OMV, cu atit mai putin pentru Austria.

    Hidroelectrica poate iti deschizi cont la Banca Transilvania sau CEC !

    1. De ce nu la Patria Bank?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb