ANPC: ''Nu vă lăsaţi manipulaţi de false alarme''

G.U.
Miscellanea / 12 martie 2022

''Nu vă lăsaţi manipulaţi de false alarme''

România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai îndelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei, şi nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la stocuri, au declarat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi cei ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, şeful Autorităţii, Horia Constantinescu, a avut sâmbătă dimineaţa o discuţie cu reprezentanţii AMRCR, în contextul aglomerărilor de cumpărători înregistrate, recent, în magazine, în urma unei false alarme propagate online. În acest context, ANPC şi reţeaua marilor magazine recomandă consumatorilor să nu se lase manipulaţi de false alarme.

"România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai îndelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei. Nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la stocuri. Mai mult, odată cumpărate cantităţi atât de mari de către un număr considerabil de cetăţeni, ar putea deveni dificilă reaprovizionarea magazinelor respective, schimbându-se, astfel, ritmicitatea obişnuită a lanţului comercial. ANPC se află în permanentă legătură cu reprezentanţii marilor retaileri, urmând a informa periodic consumatorii, ca şi până acum, referitor la modul în care se derulează actul comercial, în concordanţă cu respectarea drepturilor lor", se precizează în comunicat.

De altfel, simpla mutare a unor cantităţi mari de alimente de pe raftul magazinelor, în balcon sau cămară, realizează, în mod nejustificat, premisele risipei alimentare care se va crea, astfel, în următoarea perioadă, precizează reprezentanţii ANPC.

"Am întâlnit asemenea situaţii, chiar la începutul pandemiei, consumatorii români convingându-se atunci că astfel de stocări de cumpărături sunt inutile, neexistând posibilitatea diminuării stocurilor sau a creşterii accelerate a preţurilor, în perioada următoare. Şi atunci, şi cu alte prilejuri, s-a demonstrat faptul că stocurile nu fac altceva decât să mărească numărul şi cantitatea de alimente care se vor altera şi vor fi aruncate ulterior, generând doar o cheltuială inutilă pentru consumator", se menţionează în comunicat.

De asemenea, ANPC s-a asigurat că nu există nici un motiv de îngrijorare pentru consumatori şi îi asigură încă o dată pe aceştia că "suntem aici pentru a vă informa şi proteja, aşa cum am făcut-o mereu, în ultimii 30 de ani".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Luni sa dati buzna la zahar si tot asa...

    Ca nu citim nimic inteleg, este gra cartea, dar sa nu gandesti... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb