ANPM: Nu se înregistrează valori ale nivelului de radiaţii în Piaţa Victoriei care să afecteze sănătatea populaţiei

S.A.
Miscellanea / 14 februarie 2017

Muzeul Naţional de Geologie

Muzeul Naţional de Geologie

Pe amplasamentul Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti, situat în zona Pieţei Victoriei, nu se înregistrează valori ale debitului de radiaţii care să afecteze sănătatea populaţiei şi a mediului, a transmis astăzi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), după ce site-ul Tolo.ro a prezentat datele unui raport realizat în 2016, conform căruia nivelul radiaţiilor în curtea şi în pivniţa muzeului este mult peste limita admisă.

Instituţia precizează, într-un comunicat de presă trimis Redacţiei: "Experţi ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului s-au deplasat în această dimineaţă, cu laboratorul mobil, în zona Piaţa Victoriei - Muzeul Naţional de Geologie, din Bucureşti, pentru efectuarea unor măsurători ca urmare a apariţiei în presă a informaţiilor privind nivelul ridicat de radiaţii din acea zonă. Determinările efectuate au acoperit toate laturile Muzeului Naţional de Geologie, vizând impactul asupra pietonilor şi mediului. În acest sens, s-au efectuat atât determinări la sol, la 1 m de sol, la zona de contact cu rocile expuse atât în faţa muzeului, cât şi în curtea interioară. Din analiza valorilor determinate de specialiştii ANPM, Laboratorul Naţional de Referinţă Radioactivitate, rezultă că acestea se încadrează în limita de variaţie a fondului natural de radiaţii, valori determinate orar, la nivelul întregii ţări, prin intermediul Reţelei Naţionale de Supraveghere a Radioactivităţii Mediului, conform OM nr. 1978/2010".

Specialiştii ANPM menţionează că au efectuat determinări şi în afara traseului parcurs de vizitatori, în zona curţii interioare în care este amplasat beciul, valorile obţinute la gura chepengului fiind cele ale fondului natural, precum şi în zona în care sunt depozitate osemintele de mamut, unde, la distanţe cuprinse între 1-1,5m, valorile determinate se situează în fondul natural.

"Având în vedere cele prezentate anterior, rezultă că pe amplasamentul Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti, în cele 71 de puncte verificate, nu se înregistrează valori ale debitului dozei gama care să afecteze sănătatea populaţiei şi a mediului", conchid experţii ANPM.

Site-ul Tolo.ro a publicat astăzi un articol intitulat "Radiaţii mult mai mari decât dozele admise au fost măsurate la 100 de metri de mulţimea din Piaţa Victoriei! Un raport de sănătate publică e ascuns de conducerea Muzeului de Geologie. Articol rectificat / Angajaţilor din muzeu le cad părul şi dinţii, unii oameni sunt diagnosticaţi cu cancer".

Ulterior, jurnalistul Cătălin Tolontan şi-a cerut scuze, precizând că ziarul a preluat o "eroare din raportul oficial" care a condus la "comparaţii exagerate".

Cătălin Tolontan a scris: "Ziarul a preluat o eroare din raportul oficial. Ne cerem scuze! Dar alerta din raport şi sensul articolului rămân neschimbate: radiaţiile sunt foarte mari şi conducerea a ascuns acest lucru".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este OK! Deci protestele pot continua fara a fi afectata sanatatea manifestantilor. Desi, din surse demne de incredere aflam ca specialistii care misuna printre manifestanti (inclusiv cei cu caini sub acoperire) ar fi depistat numeroase focare/ urme de cocaina pe incaltamintea "trecatorilor" din piata, semn ca atmosfera este in general calma si doar sporadic incinsa. 

    Facem precizarea ca toate acestea au fost au fost măsurate la aproximativ 100 de metri de mulţimea din Piaţa Victoriei pentru a verifica daca raportul de sănătate publică e ascuns de conducerea Muzeului de Geologie.

    Pentru edificare mai completa o sa apelam si la Muzeul de Antropologie, eventual si la Mama Omida. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb