ANRE va propune reducerea certificatelor verzi pentru energia regenerabilă

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 noiembrie 2012

ANRE va propune reducerea certificatelor verzi pentru energia regenerabilă

Reglementatorul pieţei de energie (ANRE) va propune diminuarea sprijinului pentru investiţiile în energia regenerabilă. Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE, a declarat, ieri, la Focus Energetic, că va propune, în raportul privind piaţa de energie pe 2012, reducerea numărului de certificate verzi pentru parcurile fotovoltaice şi cele eoliene deoarece au scăzut costurile acestui tip de investiţii.

Domnia sa a explicat: "A scăzut costul investiţiei pentru un MW instalat în parcurile fotovoltaice. Cos­tul tehnologiei a scăzut cam la jumătate faţă de momentul în care am conceput şi am aprobat schema de susţinere a energiei verzi. În raportul pentru anul 2011 am informat Guvernul şi Comisia Europeană că ANRE crede că trebuie redusă schema de sprijin cu un certificat verde pe MW solar şi cu 0,3 certificate verzi pe MW eolian. Probabil că în ianuarie, în raportul pentru 2012, vom propune o scădere mai mare a numărului de certificate verzi. Până la urmă, pentru un inves­titor serios rata internă de recuperare a investiţiei este de bază, nu numărul de certificate verzi, al căror preţ poate fluctua".

Potrivit calculelor ANRE, consumatorii de electricitate din ţara noastră vor plăti 10 milarde de euro pentru certificatele verzi acordate gratuit producătorilor de energie regenerabilă.

Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a spus, ieri, că există riscul unui conflict latent între reglementările ANRE privind energia verde şi disponibilitatea consumatorului final de a plăti certificate verzi.

Intrarea în consum a energiei produse din surse regenerabile a dus la creşterea facturilor consumatorilor, deocamdată într-un procent redus. Pe măsură ce se construiesc mai multe unităţi regenerabile preţul energiei va creşte simţitor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb