Anthony Blinken acuză China de un comportament "agresiv şi represiv"

S.B.
Internaţional / 17 martie 2021

Anthony Blinken acuză China de un comportament "agresiv şi represiv"

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat astăzi că statul chinez acţionează agresiv şi represiv, citând acţiunile sale în Marea Chinei de Est şi de Sud, unde are dispute teritoriale cu Japonia şi alte naţiuni asiatice, potrivit Reuters.

Vorbind la o masă rotundă a jurnaliştilor japonezi din Tokyo, Blinken a spus că Beijingul "creşte tensiunile, nu le diminuează" în regiune prin acţiunile sale maritime şi prin acţiunile sale asupra Taiwanului.

Blinken a declarat că Beijingul "acţionează atât represiv acasă, cât şi agresiv în străinătate, inclusiv în Marea Chinei de Est şi cu privire la Senkakus, precum şi la Marea Chinei de Sud şi, de asemenea, cu acţionează agresiv şi cu privire la Taiwan".

"Japonia are un interes real în ceea ce se întâmplă în Taiwan şi în strâmtorile Taiwanului şi am petrecut ceva timp comparând note despre asta", a spus Blinken descriind discuţiile de marţi cu oficialii japonezi.

"Aşteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a le expune în termeni foarte clari omologilor noştri chinezi unele dintre preocupările pe care le avem cu privire la acţiunile pe care le întreprind", a conchis Blinken.

Blinken vizitează Japonia şi Coreea de Sud, împreună cu secretarul apărării Lloyd Austin, în încercarea de a consolida alianţele Washingtonului în Asia, într-o primă călătorie în străinătate a membrilor de nivel înalt din administraţia preşedintelui Joe Biden.

Revendicările teritoriale extinse ale Chinei în estul şi sudul Mării Chinei au devenit o problemă prioritară în relaţia din ce în ce mai dificilă dintre China şi SUA şi reprezintă o preocupare importantă de securitate pentru Japonia.

La începutul lunii, secretarul american de Stat Antony Blinken a afirmat despre China că reprezintă pentru Statele Unite "cel mai mare test geopolitic" al acestui secol.

Într-un discurs susţinut la Departamentul de Stat, Blinken a dorit să descrie modul în care politica externă va aduce beneficii lucrătilor americani şi familiilor lor, afirmând că acest obiextiv este esenţial pentru abordarea noii administraţii.

Biden vrea să semnaleze o ruptură faţă de abordarea "America First" a fostului preşedinte Donald Trump, printr-o reapropiere de aliaţii SUA şi concentrarea pe diplomaţia multilaterală, recunoscând totodată că lumea s-a schimbat de când a făcut parte din administraţia Obama, care a precedat-o pe cea a lui Trump.

"Vom lupta pentru fiecare loc de muncă american şi pentru drepturile, protecţiile şi interesele tuturor lucrătorilor americani", a spus Blinken.

China este singura naţiune pe care Blinken a menţionat-o a fi una dintre cele opt priorităţi, care mai includ şi evitarea unei alte pandemii globale, combaterea schimbărilor climatice şi promovarea democraţiei în străinătate.

China este singura ţară care are puterea de a contesta în mod serios capacitatea SUA de a modela sistemul global de "reguli, valori şi relaţii", a spus el.

"Relaţia noastră cu China va fi competitivă atunci când va trebui să fie, colaborativă atunci când va putea fi şi contradictorie atunci când va trebui," a spus Blinken la începutul lunii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Anthony Blinken acuză China de un comportament "agresiv şi represiv"

    Americanii acuza cu atata usurinta alte state, incat ai zice ca sunt "fete virgine neprihanite"! 

    1. Mars tzeparule ! Pe tine ar trebui sa te lege migdalatii si sa stai vreo 2 ani in lagarele de exterminare ale uigurilor, dupa aceea sa vii sa ne prezinti binefacerile chinezoilor !

      Da' tu te jucai cu putza-n nisip pe vremea Revolutiei culturale din anii '70 si consideri reprimarea studentilor din piata Tien An Men o manipulare occidentala.

      Ce excremente securistice ordinare p-aici... 

      Bai, boschetarule oligofren, tu crezi ca toata lumea se joaca putza-n nisip sau cu ea intre palme, asa cum faci tu si tac-tu? Voi aveti doar 2 amante, mana stanga si mana dreapta, familie de urangutani cretini ce sunteti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb