"Antibiotice" Iaşi estimează venituri totale de 278,50 milioane de lei

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 ianuarie 2011

"Antibiotice" Iaşi estimează venituri totale de 278,50 milioane de lei

"Antibiotice" Iaşi se aşteaptă să încheie acest an cu un profit brut de 22,4 milioane de lei, potrivit proiectului de buget publicat de companie

Compania estima, la jumătatea lunii decembrie, că va încheia 2010 cu o cifră de afaceri de 242 milioane de lei şi un profit brut de 20 milioane de lei. La sfârşitul primelor nouă luni din 2010, profitul brut obţinut de companie a fost de 25,88 milioane de lei.

Societatea de medicamente a estimat pentru anul în curs venituri totale de 294 milioane de lei. Dintre acestea, 278,5 milioane de lei sunt venituri din exploatare, se arată în proiectul de buget.

"Antibiotice" Iaşi estimează că, anul acesta, va cheltui aproape 271,6 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale înregistrate în perioada ianuarie-septembrie 2010 au fost de 168,9 milioane de lei. Din totalul cheltuielilor estimate pentru anul în curs, cheltuielile cu exploatarea se vor ridica la 241,6 milioane de lei.

În luna iunie 2010, compania ieşeană a exportat pentru prima dată medicamente finite pe piaţa din Statele Unite ale Americii, până la data respectivă livrările limitându-se numai la substanţa activă Nistatină. Deschiderea acestor relaţii comerciale a fost posibilă ca urmare a obţinerii la sfârşitul anului 2009, după 3 ani de muncă, a aprobării FDA (Food and Drug Administration - autoritatea de reglementare a medicamentului din SUA) pentru exportul de Ampicilină injectabilă în patru doze. Acest contract va genera 20 de milioane dolari în următorii 5 ani, potrivit reprezentanţilor companiei.

De asemenea, o altă piaţă extrem de importantă pentru fabrica ieşeană este cea a Rusiei şi a altor ţări din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Începând cu anul 2003, "Antibiotice" a deschis o reprezentanţă comercială la Moscova. Cifra de afaceri la export pentru această zonă a cres-cut odată cu apariţia noii reprezentanţe, multiplicându-se de mai bine de 10 ori comparativ cu perioada anterioară înfiinţării reprezentanţei.

"Antibiotice" Iaşi deţine un capital social de 45.489.729,10 lei, divizat în acţiuni cu valoare nominală de 0,10 bani. Titlurile societăţii au închis şedinţa bursieră de vineri la preţul de 0,575 bani/titlu. Ministerul Sănătăţii este acţionarul principal al societăţii cu o participaţie de 53,01% din acţiuni. Alţi acţionari deţin 36,88% din acţiuni, iar restul de 10,09% din acţiuni sunt deţinute de S.I.F. Oltenia Craiova Dolj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb