Antibiotice vrea să distribuie dividende de 2,22 milioane lei

A.I.
Piaţa de Capital / 19 martie 2021

Antibiotice vrea să distribuie dividende de 2,22 milioane lei

"Acordăm o atenţie deosebită Programului investiţional pentru 2021", menţionează compania

Acţionarii Antibiotice (ATB) sunt convocaţi la adunarea de bilanţ în data de 20 aprilie, propunerea conducerii companiei fiind ca cea mai mare parte din profitul anului trecut să fie direcţionată către rezerve, după cum se arată în raportul producătorului de medicamente din Iaşi publicat ieri seară pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din profitul realizat în 2020 de aproape 26,39 milioane de lei, suma de circa 24,16 milioane de lei va merge către alte rezerve din profit prevăzute de lege, în timp ce aproape 2,22 milioane de lei sunt dividende, partea Ministerului Sănătăţii, acţionarul majoritar al companiei, fiind de 1,17 milioane de lei.

"Consecvenţi politicilor noastre cu privire la creşterea cifrei de afaceri, reducerea costurilor şi punerea în piaţă de noi produse la preţuri mai accesibile care să conducă la înregistrarea de economii atât la populaţie cât şi la bugetul statului, acordăm în continuare o atenţie deosebită Programului investiţional pentru această perioadă şi în mod deosebit celui din anul 2021", se arată într-un raport al companiei publicat ieri pe site-ul Bursei.

Valoarea dividendului brut este de 0,00330631 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii ATB de ieri, de 0,515 lei, oferă un randament brut de 0,64%, plăţile urmând să se facă începând cu 20 septembrie, în cazul în care propunerea va primi votul acţionarilor.

Tot la adunarea din 20 aprilie acţionarii vor vota bugetul de venituri şi cheltuieli sau obiectivele cuprinse în planul de administrare ai membrilor board-ului pentru acest an. De asemenea, se va constata încetarea mandatului de administrator provizoriu a lui Ionel Damian şi completarea board-ului prin desemnarea unui administrator şi aprobarea contractului de mandat.

Pentru anul trecut, Antibiotice a raportat un profit net de 25,06 milioane de lei, cu 18,7% sub cel din anul anterior, în timp ce veniturile din vânzări au fost de 340,42 milioane de lei, în scădere cu aproape 13% faţă de cele înregistrate în 2019. În 2020, compania a exportat de trei ori mai multe produse decât în 2019.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente, a cărui capitalizare bursieră este de aproape 345,74 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ADUCETI , SI PUNETI IN PIATA , PRODUSE CU PRETURI MAI '''''' ACCESIBILE ''''''', CUM BINE VA EXPRIMATI VOI !!! SINGURI RECUNOASTETI , CA AVETI PRODUSE SCUMPE !!! E DREPTUL VOSTRU , SA CERETI PE ELE , CAT NU FACE , CA E MARFA VOASTRA !!! DAR , SE VEDE REZULTATUL , PE ANUL TRECUT : PE 2020 , E MINUS 50.000.000 DE LEI , MAI PUTIN CA VANZARI , FATA DE 2019 !!! FACETI ASA IN CONTINUARE , SI O SA AJUNGETI BINE !!! ALTE FIRME , MAI DESCURCARETE , SE STRECOARA , SI VA FURA DIN PIATA !!! DACA OFERA PRODUSELE MAI IEFTIN .........

    1. Daca le vand si mai ieftine, ajung pe pierdere. Ei vand pe piata din Vietnam, se stie ca acolo se fac bani... cu partenerul strategic vad ca au lasat-o mai moale, sunt altii mai mari acolo.

    Cred ca e ceva gresit in articol. Virgula aia trebuia data o cifra mai la dreapta atat in ceea ce priveste profitul obtinut, cat si randamentul dividendului.

    Cu domnul director Nani la butoane, Antibiotice este campioana pietei farma din Romania, Vietnam si aiurea, nu? 

    Doar era pe aici unul zilele trecute care ne punea sa mai citim ca sa aflam ca ATB "lucreaza la un medicament" anti-COVID cu care o sa-i invete minte pe toti concurentii din piata. 

    Intr-un an in care farma obtine cifre record pe spinarea pandemiei, ATB isi jigneste actionarii cu astfel de dividende.

    Multumim, domnule director Nani! 

    Ave profitului care apare in fiecare an, an de an, spre bucuria tuturor din jurul Antibiotice Sa Iasi pe scurt Atb. Acționari si mari si mici sunt siguri de profit . Unde mai auzi de profit in Romania la firme românești? Uite an de an echipa de la Iași a Atb anunta si confirma profit. Si eu nu-i cunosc pe toti din echipa domnului Nani Ioan ca se tot schimba dar in fiecare an anunta profit. Cred ca nu-s români ca din satelit se vede ca demolează, construiesc si renoveaza la ei acolo la Iasi si in aprilie la BvB auzi de profit la Atb. Ma bucur ca covidul nu a mâncat profitul! Sigur si in 2022 vom auzi de profit la Antibiotice Sa Iasi. Facem un pariu ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb