Antonescu: Meleşcanu, una dintre variantele pentru primul loc pe listă la Parlamentul European

A.R.
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2009

Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antones­cu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care senatorul Teodor Meleşcanu va intenţiona să candideze pentru alegerile europarlamentare, va fi una variantele de luat în seamă, inclusiv pentru primul loc pe listă.

Crin Antonescu a spus: "Teodor Meleşcanu nu a depus actele. Nu a iniţiat oficial un asemenea demers, dar desigur că dacă ar exprima într-un timp util o asemenea opţiune, este una dintre variantele de luat în seamă, inclusiv pentru primul loc pe listă. Nu are rost să vă spun de ce, pentru că nu are rost să fac eu aici CV-ul politic al domnului Meleşcanu şi să enumăr toate elementele care ar converge pentru a afirma că este o candidatură foarte puternică".

Preşedintele PNL a spus că nu au avut loc discuţii la nivel oficial, cu conducerea partidului, despre posibilitatea ca europarlamentarii Renate Weber şi Daniel Dăianu să nu ocupe primele poziţii pe listele pentru alegerile PE. În legătură cu zvonurile că PNL se pregăteşte să revină la guvernare, Crin Antonescu a precizat că "un partid trebuie să fie mereu pregătit să guverneze şi de bună seamă că nu-i lipseşte intenţia sau dorinţa de a guverna".

""Pe de altă parte, am spus foarte clar: eu, ca nou preşedinte al PNL, nu intenţionez deloc să intru în vreo negociere cu cineva pentru modificarea actualei majorităţi parlamentare", a mai spus Antonescu.

Liderul liberal a menţionat că în condiţiile în care actuala majoritate parlamentară este una foarte mare, iar guvernul şi-a asumat traversarea crizei economice, PNL trebuie să rămână în opoziţie. "Viaţa politică nu este o permanentă tentativă a tuturor de a intra cumva la guvernare. Există pendulul democratic iar cineva trebuie să fie în opoziţie. Acum noi suntem în opoziţie şi avem datoria să facem o opoziţie puternică, eficace, coerentă şi corectă. Din punctul meu de vedere, până la alegerile prezindenţiale care marchează încheierea acestui ciclu politic în care ne aflăm, nu văd motive pentru ca lucrurile să se schimbe şi nu există nicio intenţie de a deschide negocieri pentru modificarea majorităţii parlamentare", a spus Antonescu.

Întrebat dacă în lupta pentru Cotroceni a fost omis candidatul PSD pentru funcţia de şef al statului, contând doar Traian Băsescu, Crin Antonescu a precizat că va fi o bătălie destul de dificilă pentru intrarea în turul doi.

"Deocamdată Mircea Geoană trebuie să intre în ecuaţie din punct de vedere formal. Sigur că atunci când vorbim de alegerile prezidenţiale toa­tă lumea se referă la preşedintele Băsescu pentru că este, cum se spune în box, deţinătorul titlului, dar asta nu înseamnă că pentru mine doar Traian Băsescu contrează. Eu cred că va fi o competiţie foarte interesantă. Cred că va fi o bătălie destul de dificilă pentru intrarea în turul doi, dacă pornim de la premiza - nu e certitudine - că Băsescu, candidând pentru un nou mandat, va intra în turul doi. Atunci e bătălie pentru turul doi în primul rând cu candidatul PSD, după câte se pare, indiferent cine ar fi el", a subliniat liderul liberal.

Antonescu a recunoscut că nu va fi o bătălie uşoară, mai ales că nu exclude apariţia unor candidaţi independenţi, care să complice aceas­tă luptă.

Referindu-se la Congresul PNL, care ar fi trebuit să aibă loc în toamna acestui an, Crin Antonescu a spus că, printr-o prevedere statutară, a fost amânat din cauza alegerilor prezedinţiale, probabil undeva la începutul anului 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb