"Victoria lui Putin în Ucraina va agrava criza umanitară"

ANTONY BLINKEN: "Victoria lui Putin în Ucraina va agrava criza umanitară"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 martie 2022

Antony Blinken

Antony Blinken

Geneva- AFP, Reuters şi EFE(prin Agerpres)-01 martie 2022: Dacă preşedintele rus Vladimir Putin îşi atinge obiectivul de a răsturna guvernul de la Kiev, crizele umanitară şi în domeniul drepturilor omului în Ucraina "doar se vor înrăutăţi", a avertizat secretarul de stat american Antony Blinken.

"Dacă preşedintele Putin îşi atinge obiectivul declarat de a răsturna guvernul democratic ales în Ucraina, crizele umanitară şi în domeniul drepturilor omului nu vor face decât să se înrăutăţească", a declarat şeful diplomaţiei americane într-o alocuţiune video rostită în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

În acest sens, el a dat drept exemplu Crimeea, unde a spus că ocupaţia rusă este responsabilă de "execuţii extrajudiciare, dispariţii, tortură şi persecuţia minorităţilor religioase şi etnice", potrivit EFE.

"Crimele" ruseşti în Ucraina "se înmulţesc de la o oră la alta", cu lovituri asupra unor spitale, şcoli şi imobile de locuit, a spus Blinken.

"Rusia bombardează şcoli, spitale şi zone rezidenţiale, distruge infrastructura esenţială care permite milioanelor de ucraineni să aibă acces la apă potabilă, gaze ca să nu moară de frig, şi la electricitate. S-a tras şi în autobuze cu civili, maşini şi ambulanţe. Rusia face asta în fiecare zi în toată Ucraina", a denunţat secretarul de stat american, citat de EFE.

El a indicat că o dezbatere urgentă a acestui for asupra Ucrainei este prevăzută pentru joi, când urmează să fie aprobată o rezoluţie depusă de Kiev şi aliaţii săi privind iniţierea unei anchete internaţionale cu privire la încălcări, "pas important pentru asigurarea documentării şi tragerii la răspundere", potrivit Reuters.

"Trebuie să transmitem un mesaj ferm şi unit că preşedintele (Vladimir) Putin trebuie să oprească necondiţionat aceasta", a spus el.

În acelaşi timp, Blinken a sugerat excluderea Moscovei din Consiliul ONU pentru drepturile omului după invazia rusă în Ucraina.

"Este rezonabil să ne întrebăm dacă unui stat membru al ONU, care încearcă să cucerească un alt stat membru al ONU, în timp ce comite încălcări oribile ale drepturilor omului şi provoacă suferinţe umanitare enorme, ar trebui să i se permită să rămână în acest Consiliu", a întrebat el în alocuţiunea rostită în faţa Consiliului.

Totodată, secretarul de stat a reamintit că represiunea are loc şi pe teritoriul Rusiei, unde mii de persoane au fost reţinute pentru simplul fapt de a demonstra paşnic împotriva invaziei în Ucraina, între care jurnalişti care reflectau aceste evenimente.

Blinken a cerut, de asemenea, respingerea argumentului Rusiei, care anterior, în cadrul aceluiaşi forum, a încercat să justifice incursiunea sa în Ucraina, subliniind că intenţia sa este de a proteja comunitatea rusofonă despre care susţine că este atacată şi umilită, potrivit EFE.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Eu nu cred ca Rusia bombardeaza scoli si spitale.In plus,domnilor vestici,nu mai fiti ipocriti!Va plangeati ca nu aveti forta de munca.Iata,a venit forta de munca proaspata si nu exista pericolul sa se detoneze careva!

    1. nemții iși freacă mâinile, pentru ei e un vis umed avand in vedere dezastrul demografic.

      Polonezii la fel, mai ales ca bariera lingvistica e mica 

      Stalin si poporul rus, libertatea ne-au adus!

      Imparteala a fost facuta intre rusi si americani care nici macar nu au avut intentia de a ne apuca de mana pentru a putea spune ca ne-au lasat de izbeliste.Despre ce vorbim?

      Ce spui tu acolo e o lozinca a trecutului pe care o folosesti pe post de "fumigena" pentru situatia actuala.

      Si ceea ce spui tu cu Stalin e tot o lozinca a trecutului,situatia actuala consta in criza energetica,sanitara,a refugiatilor,de unde bani?Am vazut ca vin si refugiati bolnavi,unii au nevoie de dializa,noi nu putem sa ne facem niste analize medicale fiindca nu sunt fonduri.UE trebuie sa sara cu banii,sa ne ajute cum a ajutat Turcia,politicienii nostri trebuie sa faca demersuri in acest sens,nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca despre acest lucru.Astea sunt probleme,nu ca vii tu cu Stalin si isti discutii inutile.

    Il doare pe evreul asta de criza umanitara, tot asal cum ma doare pe mine de gandacii de bucatarie pe care-i strivesc! Pe Blinded asta si pe sefii lui, ii doare doar de victoria Rusiei, care deja se prefigureaza!

    cu alte cuvinte nu mai durează mult până la capitulare

    1. Exact. Ieri ne spuneau cum Putin urla nervos la sefii armatei. Cum armata s-a impotmolit. Cum nu au tancurile GPS si se incurca la tablitele sucite ale ucrainienilor. Cum rusii nu au nici motorina.

      Azi Blinken ne spune "victoria rusilor"... cum? Pana acum ai mintit ca un ticalos? Da. 

    se vede ingrijorarea pe fatza ipochimenului....

    1. : ))

    De noi cine are grija? Benzina si motorina mai scumpa ca in Austria, la salarii de mizerie, condusi de marii democrati din SUA si UE. Facturile cu 100% si de doua ori mai mari, jecmaneala pe fata, facuta de democratii din UE si SUA. La noi este razboi de 32 de ani prin devalizarea Romaniei facuta de UE si SUA. Acum platim pentru razboi ca ei nu au banii si plateste Romania. Plangeti-va voua de mila nu de altii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb