Anul 2015 - dezamăgitor pentru clienţii bancari

Bănci-Asigurări / 28 decembrie 2015

Anul 2015 - dezamăgitor pentru clienţii bancari

Anul 2015 nu a adus nicio reglementare care să vină în ajutorul persoanelor împrumutate în franci elveţieni (CHF), dimpotrivă. Deşi mulţi dintre debitori au ajuns în imposibilitatea să-şi mai achite ratele bancare - după ce, în ianuarie anul curent, cursul leu/CHF a explodat neaşteptat -, autorităţile noastre nu au promulgat decât Legea insolvenţei persoanelor fizice, care, recent, a fost prorogată pentru un an, în timp ce Legea dării în plata a fost retrimisă în Parlament, de preşedintele Klaus Iohannis, după ce fusese adoptată de parlamentari. În acest context, împrumutaţii se simt neputincioşi în faţă băncilor, care, cu mici excepţii, refuză să negocieze. Unul dintre administratorii Grupului Clienţilor în CHF ne-a trimis o scrisoare, pe care o redăm integral.

E.O.

Cine suntem? Cu drag, din lumea CHF

Iubesc solidaritatea dintre oameni. Admir şi respect curajul oamenilor. Dacă nu am trăi în România, poate că aceste rânduri nu ar fi fost scrise. Dar trăim aici, în ţară săracă de la marginea Europei, în ţară manelizată, în ţară fără industrie, în ţară vândută, în ţară unde bunul simt a devenit o noţiune abstractă, în ţară nedreptăţii, în ţară în care oamenii se lupta vitejeşte pe reţele de socializare. Şi totuşi. La hotarul dintre ani, simt nevoia să va spun o scurtă poveste. O poveste adevărată, despre oameni din România. Este povestea noastră, a celor din Grupul Clienţilor cu Credite în CHF.

Nu mă adresez celor care nu mai ştiu ce să facă că să ne denigreze, aşa zişilor analişti economici vedete ale economiei-pop sau persoanelor care sub masca anonimatului ne atacă prin ziare. Nu mă adresez BNR sau băncilor care au lansat sistematic perdele de fum şi intoxicări, reuşind să semene neîncredere şi suspiciuni, reuşind să-i întoarcă pe alţi români împotriva împrumutaţilor în franci elveţieni, pe deponenţi împotriva împrumutaţilor, invocând toate urgiile întru apărarea sfântului profit. Ci mă adresez unor oameni care vor să cunoască adevărul.

Cine suntem? Suntem cei înşelaţi şi abuzaţi de către bănci. Suntem cei care am simţit într-o măsură greu de descris întreagă sălbăticie cu care a operat sistemul bancar în România. Suntem cei care ne-am sinucis din cauza băncilor, suntem cei dragi lăsaţi în urmă, suntem cei care ne-am îmbolnăvit de stres, suntem cei care au copii care vor să se sinucidă, suntem cei distruşi economic şi prejudiciaţi moral, suntem victimele sclaviei moderne introduse de către sistemul bancar în ţară noastră.

Cine suntem? Suntem oameni care au rezistat, suntem cei care au spus PÂNĂ AICI, suntem cei care s-au revoltat, suntem cei care au îndrăznit să arate cu degetul vinovaţii: bănci, BNR, statul român. Suntem cei care se lupta pentru dreptul la viaţă şi demnitate. Suntem cei care nu mai tolerează abuzul.

Cine suntem? Suntem cei pentru care solidaritatea nu e un cuvânt lipsit de sens, cei care au plâns împreună, au strigat împreună, s-au ajutat, s-au cunoscut şi împrietenit în adevăratul sens al cuvântului.

Cine suntem? Suntem cei care nu abdica de la principii, suntem cei care nu pot fi cumpăraţi, suntem cei care ştiu foarte bine un lucru: că dreptatea este de partea noastră! Ştim şi noi, ştiu şi ei. Să nu uitaţi asta, voi cei care ne striviţi sub un munte de aroganţă, voi, cei la uşile cărora batem zadarnic de un an de zile. Dreptatea este de partea noastră! Iar asta este armă noastră, a celor mulţi, a celor umiliţi, a celor sfidaţi.

Suntem cei care au tremurat la proteste în iarnă şi s-au topit la 40 de grade în vara. Noi şi copiii noştri, noi şi părinţii noştri. Suntem mamele care au îngheţat la uşa preşedinţiei cu petiţii în mâna.

Suntem cei care am manifestat în faţă Băncii Naţionale a României, primul avocat al băncilor. Suntem cei care am scris nenumărate petiţii şi scrisori autorităţilor a căror prima grijă ar trebui să fie cetăţeanul. Suntem cei care nu înţelegem să fim îngropaţi şi şterşi din istorie, iar gunoiul să fie lăsat sub preşul sau în sertarele celor cu manşete albe, costume scumpe şi ceasuri de zeci de mii de euro, care ne rad în faţă din turnul lor de fildeş.

Suntem cei care acuză. Suntem cei care arată negru pe alb cât de singuri suntem într-o ţară în care băncile şi reprezentanţii lor ameninţă, crezându-se intangibile, iar protecţia consumatorului, prin autoritatea naţională, este aproape inexistentă.

Suntem cei care se lupta de ani de zile prin instanţe. Şi câştigăm, din ce în ce mai mulţi. Fiindcă mai există legi, fiindcă, deşi BNR instruieşte judecătorii în conferinţe pe la Sinaia, în România mai există magistraţi care judecă în spiritul legii.

Suntem cei care au încercat să negocieze cu băncile, primind un aşteptat refuz. Suntem cei care au întins o mâna, căutând soluţii, tot noi am fost aceia, şi după câteva luni ni s-au pus în faţă oferte de conversie cu clauze abuzive.

Suntem cei care am învăţat despre legi, ordonanţe de urgenţă, indici de referinţă, marje, hotărâri judecătoreşti, încercând să facem ce trebuia făcut demult de către alţii.

Suntem cei care au plecat din ţară, pentru a ne putea plăti ratele umflate de către bănci. Şi am încetat să ne mai mirăm de mesajele preşedintelui României, adresate cu lejeritate din Florida, care spune: "Sunt încrezător că situaţia României va continuă să se îmbunătăţească de la an la an, iar cei care sunt nevoiţi acum să va câştigaţi existenţa peste hotare veţi putea reveni acasă". Domnule Preşedinte, va aducem la cunoştinţă că situaţia noastră este din ce în ce mai proastă şi că din ce mai mulţi români vor pleca în străinătate. Era în puterea dumneavoastră să faceţi că acest lucru să nu se întâmple, dar n-aţi făcut-o.

Suntem tineri, bătrâni, cu familii sau nu, suntem profesori, medici, muncitori, militari, manageri, poliţişti, jandarmi, judecători, economişti, avocaţi, liber profesionişti, jurnalişti, simpli lucrători, suntem oameni.

Nu ştiu dacă e mult sau puţin. E adevărat. La sfârşitul anului 2015, spun doar atât: sunt mândră şi fericită că i-am întâlnit!

Cu drag,

din lumea CHF

Adriana Necula

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. Cine sunteti? Va spun eu. Un bogatan cu vila ca Voevozeanu catalin, un pocait de neam sambatar ca cristian dan care vrea sa nu mai aiba posibilitatea sa isi ia nimeni case, un ungur secui care uraste romanii ca arpad, o fosta camerista de hotel care are si ea vila ca bejan raluca, o grecoaica fanariota ca cristoforidis plina de bani si platita din afara, o bortoasa care primeste bani ca sa impresioneze lumea gestanta ca birtea, un senator cu sute de afaceri necurate si un avocat cu sute de mii de euro datorii la banci.cam astia sunteti aia care vreti sa nenorociti mii de oameni nevinovati care au muncit din greu.

    1. la ce banca lucrezi gunoi al societati,sa dea domnul sa ajungi ca noi cei cu credite in CHF

      du-te ba la munca sambatar pocait.ce crezi ba ca obtii daca nu isi mai iau oameni care muncesc case.lasa ba in pace poporul asta, ce ti-a facut ma tie poporul roman, ce ti-a facut ma tineretul care vrei sa il nenorocesti? du-te ba baete si munceste de ce nu vrei ma muncesti.iti place sa stai toata ziua la biserica si pe calculator si sa iti ierte statul datoriile.mars ba la munca

      Individule, as fi trecut peste toate gunoaiele, ineptiile si fecalele pe care le emana spiritul tau bolnav. Dar nu pot sa trec peste jignirea pe care i-ai adresat-o Iuliei Codreanu. Cu riscul de a-mi atrage criticile oamenilor, iti spun ca daca te-as intalni fata in fata [...]. Un ticalos care isi permite sa jigneasca o mama din Romania, care munceste si se zbate atat pentru ea, pentru familia ei, cat si pentru multi altii care nu merita, un ticalos ca tine merita [...]. Inca nu mi-a fost dat sa intalnesc in tara asta o scursura mai urat mirositoare ca tine.

      Tu nu esti roman. Pentru ca tu nu respecti constitutia tarisoarei asteia. Tu esti doar un mare, mare gunoi al societatii romanesti. Atat si nimic mai mult. Un scelerat ca multi altii din tara asta, un habotnic religios, un NIMENI, un NIMIC, un alt viitor ingrasamant pt pamant, in urma caruia nu va ramanea nimic. Un mizerabil si nimic mai mult... Asta esti tu si toti aia care-ti impartasesc ideologiile bolnave, psihopate. 

      MESAJ STERS DEOARECE CONTINEA CUVINTE INJURIOASE.

      Auzi, jigodie, as vrea sa stiu si eu cine esti si care e profilul tau de Facebook, unde stai, ce casa ai, unde lucrezi etc.... Ia iesi mata din anonimat, ca un bun cetatean roman ce esti si care nu are nimic de ascuns.

      Daca nu, [...]. 

      MESAJ STERS DEOARECE CONTINEA CUVINTE INJURIOASE.

      Suntem aia care ii deranjează pe cei care iti dau bani pentru a-ti [...]. Infectule! Nu esti in stare sa te arăți, dar comentezi denigrator la orice articol. Din păcate iti dau o veste buna. Lumea deja s-a deșteptat si nu mai pune botul la vrajealata ieftina! Nostalgiile!

      du-te ma la munca nu mai sta pe calculator si la biserica sambatarilor.eu am ba curaju sa dau ochii cu tine tu ai ma satana mustacios curaj sa dai ochii cu tinerii pe care vrei sa ii nenorocesti?

      cum iti permiti ma someroaica puturoasa sa injuri pa-ici? tu care esti pocait vandut sectantilor injuri un crestin ortodox.de ce vrei ma sa nenorocesti mii de tineri sa nu mai poata sa ia case? ca sa traiasca in mizerie si saracie ca nomazii sa ii ademenesti tu la sambatarii tai.sa nu te mai prind ca te ratoiesti la vreun ortodox de azi incolo

      Da-mi un contact real de-al tau si discutam in privat. Pana ramai `anonim` esti un nimeni care n-are nimic de spus. Frasinei sau Tanacu - acolo e de tine.

      DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA A FOST ŞTEARSĂ.

      IN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS OPINIA A FOST ŞTEARSĂ.

      ca sa ce? sa ii pui pe ai tai de la biserica sa ma injure si sa sune noaptea? asa ai facut cu toti aia de la banci pana si cu fata aia folcut, ma mir ca nu te-a dat in judecata.n-are nimeni de impartit cu tine si cu sambatarii tai atata timp cat nu vreti sa nenorociti oameni nevinovati.ce stii tu cat de greu au muncit unii ca sa stranga o bruma de bani pentru arvuna la casa la banca.tu nu stii ca tu primesti bani de la iehovisti.is oameni cu copii cu greutati si cu viata grea atata mai aveau siei speranta sa isi cumpere 4 pereti in care sa traiasca in legea lui dumnezeu sa aiba unde sa invete copiii sa se roage, sa tina posturile si praznicele.cand vine unu si va spune asta il injurati de morti.

      Suntem niste tineri nenorociti de banci, scarbiti de nedreptatea din aceasta tara, care se lupta cu ultimele puteri cu un sistem de hoti!! Iar tie "anonim"-ule nu-ti doresc decat sa mananci ce si cum mancam noi ca sa ne putem creste copii sanatosi, sa te imbraci cu haine luate tot de unde le luam noi SH, sa calatoresti unde calatorim noi etc. Iti doresc sa traiesti viata noastra plina de: "eu de ce nu pot sa am o jucarie cum are copilul ala?", "vreau si eu sa mananc aia!", "noi de ce nu avem bani ca toata ziua edti la munca?" etc.

      Ce tot vorbesti de case mestere, pai mai suntem asa prosti sa luam credit pe 30 ani , cu dobanda interna daca se poate, cu comision de acordare, de risc si daca se poate sa dam avans si ,, bruma de bani stransa " cum iti place sa spui ????

      S- a terminat mestere, s-a spart BUBOIUL din banci si curge PUROIUL.... 

      Se da peste cap Istarescu sa tina roborul la 1-2% , cand va sari la 12% cat a fost prin 2008 sa vezi executari silite la romani si credite vandute, NU vezi ca totul este vrajeala BNR si bancile delicvente ??? 

      Au furat si inselat mii de romani, i-au executat silit, le-au pus poprire pe salarii inca vreo 10 ani de acum incolo , i-au dat afara din case, iar acum vii TU sa spui ca mii de tineri asteapta sa-si ia casa, asta s-o crezi NUMAI TU !!!! 

      Lasa-ne cu comentariile tale despre religie si spune ceva concret si la obiect, ceva legat de protectia consumatorului, directive europene, hotarari CJUE... 

      Pastreaza-ti opinia despre Piperea, ca deocamdata este singurul ROMAN care s-a luat la tranta cu sistemul, cu jegurile de banci recalcitrante si delicvente, a deschis ochii la milioane de oameni abuzati, de aia sunteti nervosi si imposibili. 

      V-a bagat mortul in casa cu legea darii in plata, absolut superba si eficienta, prin care totul se rezuma la NEGOCIERE, nu unilateral ca pana acum, este adevarat un maestru al timpurilor noastre, numele sau va dainui in istoria Romaniei. 

      Jeguri de banci, jeguri de angajati, jeg de management !!! 

      La puscarie cu voi toti mari capitalisti !!!! 

      Ohooooo, dar ce spirite incinse pe aici. Eu nu am sa discut despre religie, personal cred ca dreptul la religie este al fiecaruia.

      Din tot ce a spus omul asta mai sus un singur mi-a sarit in ochi: 

      Chiar, ce interes ai Cristian Dan cu oprirea creditarii prin cresterea avansului? Ce crezi ca vei castiga din asta? Sau daca nu castigi nimic, de ce nu ai macar bunul simt sa ii asculti si pe oamenii care vor fi loviti in maniera asta? Spunea unul dintre oamenii tai, citez din memorie, "nu aveti dreptul sa va luati case, nu vi-l da Biblia". Dar voi ati avut? Sa intelegem ca daca un om cu vreo 3000-4000 de lei nu are dreptul sa isi ia o casa, pentru ca nu poate, fizic, sa stranga 20.000, 30.000 de euro decat in vreo 12-13 ani, daca punem la socoteala si faptul ca sta in chirie iar voi spuneti ca"nu esti solvabil", voi aveti venituri mai mari, sunteti "solvabili", deci, va puteti plati si ratele. De ce nu va luptati pentru legea conversiei? Nu v-ar zice nimeni nimic. Ar fi o solutie care nu ar afecta pe nimeni. 

      Veniti si urlati ca nu sunteti intelesi. Dar pe cei pe care vreti sa ii loviti de ce nu ii intelegi? DE CE VOI SUNTETI VICTIME SI AIA SUNT POSTACI???!!!Nu cumva altul e adevarul? 

      Scutiti-ne de lectii de economie, de solvabilitate, de chirii prin Germania si Spania,date unor oameni care s-au vazut de nu stiu cate ori cu catrafusele in strada desi erau cu platile la zi, pentru ca voi sunteti cei mai putin in masura sa dati sfaturi avand in vedere situatia in care sunteti.

      In loc sa spinteci tu firul in patru, afla ca chiar sunt mii de tineri care asta vor. Sa isi poata cumpara o casa. De ce? Din acelasi motiv din care ati vrut si voi. Sa nu mai fie dati afara ca niste gunoaie din chirii, sa isi poata cumpara un lucru fara teama ca maine trebuie sa il mute, sa nu i se spuna cum sa isi traiasca viata, sa nu i se spuna unde si cum i se poate juca odrasla, daca o are, si sa isi investeasca rodul muncii in ceva al lui nu in buzunarul vreunei babe sau al vreunui parvenit de proprietar.

      Deci, nu mai minti, nu mai dezinforma si daca tot urasti capitalismul atat de mult, daca tot crezi ca oamenii trebuie sa stea in case inchiriate, vezi ca sunt site-uri care vand bilete catre Coreea de Nord, Laos, Vietnam si alte tari unde nu exista capitalisti si toata lumea sta in chirie. Daca vrei iti rezerv eu unul, cred ca ai fi foarte fericit acolo 

      Unde sunt astia mii de tineri mai Rotariule ??? La portile BCR ???

      Lasa vrajeala cu proprietatea, unde in UE sunt atatia proprietari pe km ca in Romania, cine te da afara daca platesti chiria, vorbesti numai pe lângă.... 

      Decât sa ajungă SCLAVII bancilor pe 30 ani, mai degrabă in chirie si LIBERI. 

      Unde ai citit tu ca oamenii au DREPTUL la o casa, arata-mi in Constitutie, vreo lege, in Biblie poate, nu mai reciti din memorie ca ai pierderi mari si minti ca un bancher. 

      Apropo, stau in chirie si ma simt bine, daca vrei un bilet la Socola iti rezerv unul.  

      Hai sictir, pacalici romani transformări in bancheri austrieci peste noapte

      Nu mai merge sa prostiti lumea sa faveti voi Burtica mare 

      Ba boule, da tu de ce ai vrut ma sa fi proprietar.mars la ale tale acolo in italia acolo unde duci gunoi si nevasta ta spala babe.cine esti tu ma sa hotarasti cati proprietari trebuie sa fie? cand te da afara ca vinde propietaru casa sau ii vine vreo ruda de la munca cum e baiete? nu mai minti ba, stai dracu acolo cu chirie unde esti si lasa lumea in pace.vii tu cu lectii de ue, esti vai de vietisoara ta. cand va fierbeati adeverintele de venit ca sa treceti voi cat vreti si sa luati cati mai multi bani nu te gandeai animalule ca nu mai poti sa platesti sau la ue? stai dracu la locul tau mincinosule.asa va invata sa mintiti sambatarul.

      De unde ai tras mai Rotarule concluzia ca va creste avansul, de la stimabila Folcuta cea agresiva???

      Lasati minciuna, astea erau amenintarile jegurilor de bănci, nu stiu din ce regn faci parte, ca sa sperie pe guvernanti si sa nu treacă legea. 

      Legea va trece oricum, herr Iohhanis nu va mai putea face nimic, si-a luat chirie destul de la Raiffesein, noroc cu unii judecători impartiali ca iau luat vreo 2 case. 

      Nu mai mâncati nimic pe aici, totul pute in sistemul bancar, Buboiul s-a spart...oamenii vad, degeaba va puneti costume si cravate ca tot aceeasi hoti ordinari ramaneti, care ati insela-o si pe mama voastră. 

      Explica Rotarule cum poate BCR acu vreo 2 zile sa vândă credite neperformante de 1,2 mld. Euro, din care 53.000 de credite ipotecare la persoane fizice, adica vreo 2 orase mai mici ??? 

      Nu au vrut 53.000 de romani sa plătească ??? Au vrut 53.000 de romani sa fie executati silit ??? 

      Nu au vrut 53.000 de romani sa-si crească "odraslele" in acele case ??? 

      Asta e adevărul, FURT pe fata, contracte cu clauze abuzive,institutii ca Parlament,Guvern,mai nou Presedentie, blocate prin lobby la limita penalului de smecheri din Austria, de FMI, de BNR pe care ii plătim din banii nostru. 

      Se spune proprietar mai [...]!!

      Dar limba romana la tine este anexa.Vad ca la banca furati pana si litere. 

      Bai zabaugule si analfabetule anonim, ai facut liceul la seral la Fălticeni ??? 

      Fii ma proprietar iti doresc, peste limba romana ma întâi, vad ca mulgi vaca fata de mine care sunt la Palermo si savurez o bere la terasa.

      Vezi sa-ti faci asigurare mai [...], ca e obligatoriu, nu de alta te duci in chirie. 

      stai ba [...] muncitor necalificat acolo in italia si cu nevasta in fundu babei. nu te mai baga tu in vietile altora cu sfaturi.stai acolo in chirie ca astia care v-ati pus palma in fund si ati plecat. lasa oamenii cu scoala, tineri si care muncesc sa faca case si viitor la copii nu ca voi care va cresteti puradeii pui de servitori pe unde apucati.bea bere acolo betivule ca maine ai gunoi de carat sau de sapat la spatii verzi.nu mai mintiti ba lumea.are vreo vina cineva ca tu nu ai platit si ti-ai luat lumea in cap? nu ti-e rusine derbedeule sa dai tu sfaturi si sa spui sa nu mai ia lumea case?hai sictir cu sambataru tau, lasati ma lumea in pace.

      Slugi o sa fie copilasii tai la banci, pe 30 de ani, dupa care o sa fie PROPRIETARI !!!

      Tu mulgi in continuare vaca si sa le platesti ratele la timp ORTODOXULE..... 

      E clar ca cu zabaugi dealde voi care mai prostiti si copiii, nepotii va face PROFIT marele sistem bancar. Lasa copii sa gandeasca bai imbuibatule, sa faca ce vor in viata, nu-i tine la mulsul vacii. 

      Halal de facultatile tale, mintale, doar nu credeai ca ai trecut de liceu, te-ai oprit la mulsul vacii COMUNISTULE !!!!! 

      Esti un calvar pentru societate si urmasi, un slugarnic cu carnet rosu de partid. 

      Dute ba si fa tu credit capitalistule patron, pe numele tau, plateste pana intri in mormant proprietar, nu forta pe altii, nici impozitul nu stiti sa vi-l platiti si mancati fecale pe aici. 

      Scursuri ale societatii platiti cu un ciubuc .....macane tot ce vrei. 

      Ti-ai baut vodca ,, adio mama " comunistule ???? 

      Prietene, minti mult si prost. Eu sunt unul dintre tinerii care vor cu orice pret o casa. Nu sunt nici bancher, nici de moravuri usoare, asa cum spunea unul dintre colegii tai postaci, nici analfabeta si nici iresponsabila. Sunt o persoana care a terminat niste scoli pe langa care tu nici macar nu ai trecut si muncesc cate 11-12 ore pe zi. Vrei sa stii cum te poate evacua din chirie cu platile? Iti spun eu. Vinde casa. Eu am patit-o de doua ori. Eu m-am trezit de doua ori cu bagajele in strada, iar la a treia chirie intr-o garsoniera de pe Lucretiu Patrascanu, sector 3, Bucuresti, a trebuit si trebuie sa traiesc dupa regulile unei babornite schizoide, pe banii mei. De asta am sa ma lupt pana in panzele albe ca sa ma vad in casa mea, mi-au ajuns patru ani de umilinte pe banii mei. Unul dintre colegii tai a zis ca isi baga "ceva" in planurile mele de viitor, pe mine de ce sa ma doara de voi, am vreun motiv?

      Draga Andreea, cand terminam eu scolile tu te jucai cu papusile. Una la mana. Cand tu treceai bacul cu spaga eu invatam cate 9 ore pe zi. Doua la mana.

      Daca vrei casa prin credit, du-te fata ca e deschis si pe 31.12.2015, cine te opreste, daca vrei te duc de mana.Trei la mana. 

      Tu daca esti proprietara si vrei sa-ti vinzi apartamentul, ce faci cu chiriasii ??? 

      Patru la mana . 

      Degeaba ai scolile daca nu pricepi nimic, daca vrei sa te arunci ca alti zabaugi sa platesti 30 de ani niste rate imputite iar dupa 15 ani nu mai poti plati, din varii motive, stii ce patesti ???? 

      Habar n-ai, vei dormi in parc, pricepi mai fata ca dupa semnatura face ceva banca cu tine. 

      Sunt sute de mii de credite vandute, mii de executari silite, uita-te pe portalul instantelor. 

      Cand o sa te execute , sa te gandesti cat de ,, prost te-am mintit " !!! 

      Legea darii in plata e superba, absolutul juridic pentru NEGOCIERE, iar Piperea isi merita titlul de Maestru. 

      Frica a intrat in oasele bancherilor si noi stim de ce..... 

      Asa ca, du-te fuguta si ia un credit si mai vorbim in anul 2046 cand termini ratele !!! 

      Din cele 4 conditii enumerate de tine, cu siguranta iresponsabilitatea te caracterizeaza. Cum poti afirma cu nspe mii de scoli prin care te lauzi ca ai trecut ( sunt sceptic) ca ,, vrei cu ORICE PRET o casa " , eu zic sa mai treci prin viata, sa mai citesti. Lg. 193/2000, sa citesti pagina de facebook a lui Piperea, sa mai asculti alti oameni.

      Ca fapt divers, daca intreb aici pe zabaugi de vreo lege, directiva UE, vacs albina, toti numai injuraturi, spurcaturi, concluzia fiind -hahalere romanesti. 

      Si cel mai mare defect al tau este aroganta cu care iti insiruo studiile, sunt altii cu mai multe, tu dovedeste prin opinii clare, legale, nu generalitati. 

      De unde stii ca nu sunt oameni in etate care muncesc si 14 ore pe zi pentru un colt de paine, sunt si altii care pentru un Ciubuc posteaza ineptii pe aici. 

      Nu am colegi pe aici cum gresit interpretezi, nici nu mi-am "bagat " in planurile de viitor, vreau doar atat sa inteleaga oamenii, viitorii clienti: 

      - legea darii in plata este singura care responsabilizeaza bancile, care le obliga la Negociere, adica daca creste dobanda sau comisioane unilateral , in detrimentul financiar al clientului, ii arati ostentativ "cheile !!!

      Bai Jack, nu-ti pierde timpul de pomana cu toti habarnistii, lasa-i ma sa-si faca 1000 de credite pe 1000 de ani, nu vezi ca au ceata pe pleope !!!!

      Draga Jacques, sceptica sunt si eu vis-a-vis de studiile tale. Unele greseli de scriere facute de tine...ma rog. Eu iti raspundeam la teoriile tale care spuneau ca nu poti fi dat afara, chirias fiind, daca ai toate platile la zi. Sa inteleg din intrebarea ta cu: "ce faci cu chiriasii daca vinzi casa?", ca realizezi si tu ca in chirie nu e prea usor de trait. Cand esti dat afara de doua ori si cand traiesti cu frica sa nu te trezesti din nou in aceeasi situatie daca superi proprietareasa, nu prea mai ai cum sa plangi de mila celor de pe portal just care sunt la prima evacuare. Pe scurt, atat timp cat legea asta imi pune mie si altora ca mine piedici, de diverse feluri, in contractarea unui credit, nu pot sa fiu de acord cu ea. Intelegi principiul? Cat despre aroganta, eu nu cred ca sunt mai aroganta decat esti tu. Oare cine il face pe omul acela de mai jos, care a avut si un accident de munca, betiv, puturos, zabaug, golan si haimana? Eu sau tu?

      Draga Andreea, tastez la telefon si scriu cate putin mai mult.Nu am greseli gramaticale grave ca alti semeni.....

      Crezi ca numai tie ti s-a intamplat acest lucru in chirie, cu siguranta nu, dar prea te victimizezi. 

      Dar de aici, pana a afirma ca te-a dat afara de 2 ori iar pe ceilalti o data, e cale lunga, diferenta este ca aceia au platit un avans, au platit numai dobanzi ireale pietii timp de 8-10 ani, aproape un procent de 60% din credit, apoi le vinde casa cu 40% din valoare, iar pe diferenta platesc inca 10 ani cu poprire pe venituri. 

      Dar cea mai mare diferenta e ca aceia au pus suflet in caminul lor, ii doare inima cand au dat atatia bani si ii scoate afara, ba mai raman si cu poprire. 

      Cum iti pune tie legea piedici daca nu este in vigoare, adica nu produce efecte ???? 

      De unde ai tras concluzia ca astea vor fi efectele ??? Daca pui egal intre Piperea si banci ai pierdut din start, tu nu ai vazut, auzit in ultimii ani de abuzurile lor pe toata media, toate instantele au constatat clauzele abuzive sau te-ai uitat numai pe Fashion ??? 

      De ce crezi ca tremura sistemul bancar pana in temelii ??? De frica Negocierii, aici duce legea, nu mai crede in amenintarile puerile cu marirea avansului. 

      Referitor la aroganta, daca urmareai firul, i-am platit cu aceeasi moneda cu care. ,, anonimul" a inceput. 

      Asa ca, du-te cu un avocat la banca sa nu regreti peste ani, oricum pe anul 2016 guvernul tocmai a facut cadou prima casa iar bancilor, ca deh, in lipsa de altceva prin Romanica....

    Frati romani, nu mai puneti botu la toti retardatii de aici care vorbesc fara cap despre stoparea creditarii sau avansuri mari la credite....sunt niste lingai platiti sau lucreaza in nevinovatele banci din Romania.

    Nu semnati nimic fara a avea un avocat sau jurist langa voi, toate contractele au capcane si clauze abuzive cu duiumul. 

    Nu riscati ca printr-o semnatura sa va ingreunati viata timp de 25-30 ani prin rate umflate la camatarii unsurosi pentru o ,, cutie de chibrituri " de 40 mp. 

    Jegurile de bancheri traiesc precum capusele care sug sangele gazdei, umflandu-se din banii vostri luati ilegal. 

    Cititi legea 193/2000, cititi pagina de facebook a maestrului Piperea care indruma toti clienti spre evitarea unor dezastre financiare. 

    Pentru jegurile de capuse ce se gudura pe aici, rotariu, anonimul le transmit multa minte in 2016 ca au nevoie !!! 

    Sictir si la munca burtosilor, nu la pacalit clienti, s-a spart Buboiul !!!

    La targhet ca daca nu in loc de sucursala apare secondhand...... 

    1. Sau farmacii si baruri, unde o sa beau o bere cand vin din Palermo anonimule (nimicule).....

      bai golane, lumea munceste, pune deoparte, cumpara case pentru copii lor.nu face tu comparatie cum e in afara, romanul isi cumpara casa ca e singura lui stabilitate in viata asta.stai tu in chirii ca voi astia care va ocupati de portofele in palermo va mutati des ca sa nu dea de voi gaborii.eu am muncit 3 ani in ustica tampitule si am venit acasa cu niste bani ca sa imi incheg ceva aici pentru copii si familie.n-am chef sa plec din nou prin afara ca sa scot mai multi bani de avans, ce zici de asta? n-am chef sa dorm pe usi straine ca ai fost tu "smeker" cu francii tai.faceti ce vreti dar nu pe munca noastra.

      Bai ortodoxule, golan esti tu ca ai fugit de munca, ai venit repede in Romania sa stai 3 ore la tigara, sa bei o bere la serviciu, sa dormi pe jos ca un porc, la sfarsit poate mai furi si ceva de la patron.

      Incheaga ma ceva, vrei sa te duc maine de mana la sucursala sa-ti iei un credit pe 60 ani sa plateasca nepotii tai. 

      E plina lumea de zabaugi care-i da afara banii din portofele si vor sa faca credit. Du-te ba [...] si te cauta cu banii pe care i-ai strans, ca nebuni nu primesc nici macar hotii de la banca !!!!! 

      Ce dracu ai muncit ma in Italia, nu tot la gunoi ???

      Eminentule din Ipotesti..... 

      ba [...] tu imi vorbesti mie de munca, tu care stai cu miloaga la stat? va stiu eu pe astiadin palermo, aproape toti moldoveni betivi puturosi si pusi pe scandal mai rau ca albanezii,cu moldovencele voastre badante care le golea la batrani casele de toate valoroase. eu am proteza de femur din acident de munca [...] dracu si sunt cu toate datoriile la zi,merg la munca si nu stau cersetor la stat ca tine.du te tu si te cauta,am fost la munca sa strangem bani sa facem un rost la copii nu ca sa va platim voua bancile.esti cam plin de tupeu cam ca toti cersetorii sa stii

      Ai proteza ca erai beat prost la munca, ca munceai la negru[...]!!!

      Du-te [...] si fa credit la fiecare copil in parte, sa-ti plateasca prostia tot neamul tau 1000 de ani, sa plangi in mormant prostane !!! 

      Ca o remarca, mai bine curat si cersetor decat bogat prin hotie si inselaciune, da tu nu ai depasit 2 ani de acasa cum spune un proverb.

      Sictir zabaugule, cauta-te repede !!!! 

    Pentru fratii mei, luati aici de sarbatori :

    Gheorghe Piperea 

    6 ore ·  

    Volksbank Romania devine de azi trecut. A doua cea mai aroganta, delincventa, iresponsabila si recalcitranta banca activind in Romania a fost exemplar sanctionata de consumatorii romani de credite tocmai pentru ca a purtat cu neghiobie aceste atribute. Imi place sa cred ca am contribuit la trezirea acestor constiinte care, intr-o lupta ce parea din start pierduta, au reusit sa administreze falimentarei Volksbank zdrobitoarele infringeri din 2013-2014 care au dus la absorbtia in Banca Transilvania a defunctei VBR.  

    Sper ca aceasta experienta sa fie de invatamint pentru BT, dar si pentru celelalte banci austriece, BCR si Reifeissen, nr.1 si, respectiv, nr.3 la atributele de mai sus.  

    De pe un picior de plai american numit Arizona va transmit mesajul nostru, devenit cosmar pentru VBR : Hai sus! 

    La multi ani prieteni, oriunde va veti fi aflat miine la final de an 2015

    PROLETARI A TOATE BANCILE, UNITI-VA! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb