ANUL ACESTA, Vânzările globale de obligaţiuni au atins un nivel record, de peste 6.600 miliarde de dolari

Anca Oblu
Internaţional / 29 decembrie 2016

Vânzările globale de obligaţiuni au atins un nivel record, de peste 6.600 miliarde de dolari

Vânzările globale de obligaţiuni au atins în acest an un nivel record de peste 6.600 de miliarde de dolari, doborând un maxim din 2006 datorită companiilor care au dorit să profite de costurile scăzute de împrumut, puse acum în pericol de promisiunile preşedintelui american Donald Trump de creştere a investiţiilor, relatează Financial Times.

Peste jumătate din emisiunile de obligaţiuni de 6.620 de miliarde de dolari au fost făcute de companii, ceea ce scoate în evidenţă efectul politicilor dobânzilor negative adoptate de Banca Centrală Europeană (BCE) şi Banca Japoniei, precum şi politica monetară precaută a Rezervei Federale (Fed),de încurajare a finanţării companiilor, potrivit datelor companiei de cercetare Dealogic, transmite News.ro.

Vânzările de obligaţiuni corporative au urcat cu 8% în acest an, la 3.600 de miliarde de dolari, dintre care emisiuni de peste 10 miliarde de dolari au fost pentru finanţarea unor fuziuni şi achiziţii mari.

Restul au inclus obligaţiuni suverane vândute prin intermediul băncilor, agenţii americane şi internaţionale, obligaţiuni garantate prin ipoteci şi obligaţiuni acoperite. Datele exclud obligaţiunile guvernamentale vândute prin licitaţiile regulate.

Randamentele obligaţiunilor guvernului american au atins minime record în luna iulie, dar perspectiva ca preşedintele ales Donald Trump să reducă taxele şi să ia alte măsuri fiscale de stimulare a accelerat politica Fed de majorare a dobânzilor, de care unii investitori se tem că va scumpi creditele în 2017.

După ce a atins în iulie un minim record de 1,32%, randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani, considerate de referinţă, a urcat cu peste un punct procentual, la 2,57%.

Scott Mather, director de investiţii la Pimco, a spus: "Costul scăzut al finanţării, cu minime record ale dobânzilor, a făcut tentantă îndatorarea. Asta se întâmplă în fiecare ciclu economic, dar cel actual este special pentru că adaugă stimulentul de a emite obligaţiuni la dobânzi minime. Plantează seminţele unei viitoare crize".

Opt din 10 vânzări de obligaţiuni subscrise de bănci au fost pentr companii, între care cele ale AB InBev, Dell şi Microsoft.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Viitoare crize, da.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb