ANUL INVESTIŢIONAL 2016 IAR BRAŞOV, performerul anului, pe fondul rezultatelor emitentului

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 martie 2016

IAR BRAŞOV, performerul anului, pe fondul rezultatelor emitentului

Acţiunile IAR SA (IARV) Braşov au avut creşteri spectaculoase în 2015, pe fondul unor rezultate excepţionale raportate de emitent începând cu primul trimestru al anului analizat, potrivit lui Florin Munteanu, trader "Intercapital Invest".

Astfel titlurile IAR au urcat cu 278%, anul trecut, la 6,62 lei/unitate.

"Rezultatele emitentului au fost sustinute de contractele semnate cu Ministerul Apărării de companiile din industria aeronautică, fapt care a condus la o creştere a vânzărilor şi a marjelor de profit", a comentat domnul Munteanu, adăugând: "Din această perspectivă aşteptările investitorilor sunt ridicate în ceea ce priveşte dividendul pentru 2015.

Un alt element care a contribuit la această evoluţie pozitivă a emitentului l-a constituit trecerea de pe piaţa Rasdaq pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, investitorii beneficiind de un grad mai mare de transparenţă în privinţa raportărilor financiare şi a planurilor de viitor ale emitentului".

În opinia brokerului, pentru 2016, unul din elementele negative care ar putea să estompeze optimismul investitorilor şi să tempereze creşterile îl reprezentă costurile cu materiile prime şi o diminuare a contractelor pe care IARV le are cu Ministerul Apărării.

"Cu toate acestea, chiar dacă evoluţia nu va mai fi la fel de spectaculoasă, IAR Braşov va rămâne o acţiune solidă şi interesantă pentru investitori, cu perspective de creştere şi în următorii ani", ne-a mai spus domnul Munteanu.

IAR Ghimbav a înregistrat un profit net de peste 14 milioane lei în 2015, în creştere cu 145% faţă de anul precedent, se arată în datele preliminate publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 27,8%, respectiv de la circa 101,6 milioane lei, în 2014, la 130 milioane lei în 2015. Statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 64,89% din acţiuni, restul fiind în posesia altor acţionari.

În ultimii ani, compania a derulat programe de modernizare pentru elicopterele IAR 330L Puma cu sistem SOCAT, NATO şi Naval, precum şi elicoptere SA/IAR 330 Puma model SA 330SM. Principalii clienţi autohtoni pentru produsele societăţii sunt Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Eurocopter România. Pentru primii trei clienţi, IAR desfăşoară servicii de întreţinere, reparaţii şi modernizare la flotele de elicoptere TAR 316B Alouette III şi IAR 330 Puma. Totodată, IAR colaborează cu societatea mixtă Eurocopter România, prin asigurarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii componente elicoptere, precum şi piese de schimb pentru elicopterele de tip SA 316B Alouette III şi SA 330 Puma pentru uzul propriu.

Pe piaţa externă, principalii clienţi ai IAR sunt DGP GHQ UAE Armed Forces - Emiratele Arabe Unite, Royal Air Force of Oman - OMAN, Lebanese Air Force - Liban, Pakistan Army/Aviation (prin Aeroteh) - Pakistan, Indonesian Air Force (prin PT Citra Aviatama Dirgantara) - Indonezia, Airbus Helicopters (prin Eurocopter România) - Franţa/Germania.

Pentru aceştia, IAR desfăşoară servicii de întreţinere, reparaţii şi reparaţii capitale, furnizare piese de schimb şi servicii pentru flotele de elicoptere TAR 316B Alouette III şi IAR 330 Puma. IAR asigură şi lucrări de întreţinere şi reparaţii componente elicoptere, piese de schimb pentru elicopterele de tip SA 316B Alouette III şi SA 330 Puma, pentru lanţul de distribuţie al Airbus Helicopters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb