ANUL TRECUT: 16.000 de pacienţi români au ales serviciile medicale din Austria

Adelina Toader
Miscellanea #Turism / 30 ianuarie 2018

16.000 de pacienţi români au ales serviciile medicale din Austria

În 2016, românii au cheltuit între 200 şi 250 de milioane de euro pentru tratamente în Austria

Aproximativ 12.000 de pacienţi români au accesat sistemul public de sănătate din Austria şi în jur de 4.000 de pacienţi români s-au internat în sistemul de sănătate privat austriac, potrivit datelor departamentului de Turism şi Industrie de Agrement din cadrul Camerei de Comerţ a Vienei.

Preşedintele Grupului de Specialitate în Meidicină din cadrul Camerei de Comerţ a Vienei, prof.dr. Gunther Wiesinger a declarat: "În ultimii câţiva ani, numărul de români ce caută în Austria soluţii la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numărul de pacienţi români în Austria s-a dublat între 2016 şi 2017, ajungând la aproximativ 16.000. În 2016, românii au cheltuit între 200 şi 250 de milioane de euro pentru tratamente în Austria, atraşi fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generaţie, de specialişti bine pregătiţi şi cu experienţă, şi, nu în ultimul rând, de condiţiile excelente din spitale".

Potrivit domniei sale, aproximativ 25% dintre pacienţii trataţi în clinicile şi spitalele private din Austria sunt turişti medicali, iar cei mai mulţi provin din ţările din Europa Centrală şi de Est.

Anton Ofner, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ a Vienei, a declarat că Viena încasează, anual, de pe urma sectorului medical şi de cercetare circa 10 miliadre de euro.

Markus Grieβler, preşedinte al departamentului de Turism şi Industrie de Agrement din cadrul Camerei de Comerţ a Vienei, a precizat: "De-a lungul anilor, cererea pentru servicii medicale din partea românilor a crescut, făcând ca spitalele private să îşi adapteze oferta pentru a include interpreţi de limba română şi engleză, cu pregătire medicală, care să îi însoţească şi susţină pe pacienţii din România de la primul contact, pe parcursul întregului tratament şi până la externare".

Domnia sa a mai spus că Viena a fost declarată oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume pentru al optulea an consecutiv, iar acest lucru este direct legat şi de calitatea serviciilor medicale. Aproximativ 300 de clinici, spitale private, cămine, spa-uri şi saune se află în Viena.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ a Vienei au mai adăugat că Austra are al doilea cel mai mare număr de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană şi unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent.

Datele Camerei de Comerţ a Vienei mai arată că România este unul dintre cei mai importanţi 15 parteneri economici ai Austriei din lume şi cel mai important partener comercial din Europa de Sud-Est. Austria este, de asemenea, al treilea cel mai mare investitor din România, fiind responsabil pentru 12% din totalul investiţiilor străine de pe paiţa locală.

Câteva dintre clinicile şi spitalele private din Viena în care au ajuns pacienţi români sunt Grupul PremiQaMed, care include spitalul privat Döbling, Cofraternität şi Goldenes Kreuz, Wiener Privatklinik şi Rudolfinerhaus. Acestea oferă servicii medicale care includ de la maternitate, îngrijiri pentru sistemul musculo-scheletal, pentru tractul gastrointestinal, urologie, chirurgie şi oncologie, cardiologie, oftalmologie şi până la tratarea leziunilor nervilor şi găsirea unui tratament individualizat pentru o serie largă de tulburări de somn.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb