ANUL TRECUT, "Romstal Leasing" a încheiat contracte în valoare de 139,2 milioane de euro

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Financiare / 30 ianuarie 2007

Compania Romstal Leasing a finanţat, în 2006, 4.650 de contracte de leasing în valoare de 139,2 milioane de euro, în creştere cu 93% faţă de anul 2005. Valoarea bunurilor finanţate în 2006 a ajuns la 116,8 milioane de euro, fiind în creştere tot cu 93% faţă de anul trecut.

Evoluţie spectaculoasă pentru leasingul imobiliar

Lansat în luna martie a anului 2006, leasingul imobiliar a reprezentat 6% din totalul finanţărilor, fiind încheiate 48 de contracte în valoare totală de 9,5 milioane de euro. La finalul anului 2006, în portofoliul companiei autoturismele reprezentau 43%, vehiculele comercialele 42%, motocicletele 2,5%, echipamentele 6,5%, iar leasingul imobiliar 6%.

Din 2007, leasing instant prin SMS

Ionuţ Chirilă, director marketing al Romstal Leasing, a declarat: "Leasingul instant este singurul produs financiar din România care oferă răs­punsul la o cerere de finanţare pe loc, on-line, pe baza Codului Unic de Înregistrare (CUI) al companiei care aplică. Din februarie 2007, vom extinde acest produs pentru persoanele juridice, astfel încât clientul va putea trimite CUI-ul de pe mobil, la numărul 1401 şi va primi instant, prin SMS, răspunsul la cererea sa de finanţare". În 2006, leasingul instant a reprezentat 9,5 milioane de euro, adică 8% din totalul finanţărilor Romstal Leasing şi a fost disponibil doar prin internet.

Pentru 2007 Romstal Leasing intenţionează să obţină o cotă de piaţă de 4,6% şi o creştere a numărului de contracte mai mare decât ritmul prognozat pentru piaţa de leasing, care se situează la 15-20%. În ceea ce priveşte piaţa, compania se aşteaptă la o încetinire a creşterii pe segmentul auto, în schimb mizează pe potenţialul leasingului imobiliar, care ar putea atinge în 2007 o cota de circa 7-8% din totalul pieţei din România.

Romstal Leasing are o reţea de 20 birouri teritoriale localizate în Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Brăila, Braşov, Constanţa, Cluj, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara, Focşani. Până la finalul anului 2007, Romstal Leasing intenţionează să îşi extindă reţeaua teritorială cu încă 12 birouri locale.

La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrală şi de de Est a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni în cadrul Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro. Tranzacţia urmează a fi finalizată în luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN S.A. deţine o cotă de piaţă de 4,2%, 20 birouri de reprezentanţă în ţară şi ocupă locul 5 în topul societăţilor de leasing din România întocmit de ASLR (Asociaţia Societăţilor de Leasing din România). Romstal Leasing IFN S.A. finanţează în sistem leasing financiar autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente şi imobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb