AOAR: Europarlamentarele reprezintă o oportunitate şi o provocare pentru reprezentanţii mediului de afaceri

A.C.
Companii / 28 aprilie 2014

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) propune, în contextul alegerilor europarlamentare, susţinerea subiectelor de interes de către candidaţii români pentru dezvoltarea economiei ţării noastre şi îndeplinirea obiectivelor în UE, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit comunicării, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) apreciază că alegerile pentru Parlamentul European, programate a avea loc pe 25 mai 2014, reprezintă o oportunitate şi o provocare pentru reprezentanţii mediului de afaceri pentru a formula poziţii publice destinate a cataliza poziţionarea candidaţilor români faţă de liniile de acţiune a viitorului Parlament European.

AOAR susţine ferm importanţa creşterii gradului de integrare europeană şi reducerea constantă a diferenţelor concrete ce încă se manifestă la nivelul UE între politicile anuntate şi transpuse în Directive şi practicile economice ale statelor membre.

AOAR crede în integrarea reală a economiilor ţarilor membre UE şi respinge ca viabilă continuarea promovării unor "viziuni" ale unei Europe cu "două viteze" sau a adoptării unor măsuri de natură protecţioniste, care afectează în mod grav economiile ţărilor mai puţin dezvolate şi aflate şi într-un proces agresiv şi tensionat de restructurare şi modernizare.

AOAR propune societăţii româneşti, şi în primul rând reprezentanţilor mediului de afaceri, să formuleze opinii şi să solicite candidaţilor români pentru alegeri în Parlamentul European poziţii în următoarele domenii socio-economice, cu impact major asupra viitorului României ca membru al UE:

"Când va asigura UE interconectarea energetica reală şi completă a sistemelor energetice, pentru a reduce dependenţa UE de importul de resurse energetice? Când va deveni UE un contractor unic vizând importul de gaze naturale din Rusia asigurând în acest fel, la preţuri competitive, necesarul de import a tuturor statelor membre?"

De asemenea, care trebuie să fie poziţia UE faţă de proiectele NABUCCO şi AGRI?

"Politica de reindustrializare a UE va fi gândită la nivelul tuturor ţărilor membre, promovându-se un model de valorificare a capacităţii de producţie locală a fiecărui stat membru sau se va continua actuala politică dominantă de interesele naţionale?

Când se va realiza egalizarea subvenţiilor agricole sau eliminarea completă a acestora la nivelul UE, astfel încât agricultorii români sa aibă aceleaşi condiţii comerciale ca cei din statele cu economii dezvoltate?

Cum se va reduce decalajul major actual al costurilor de creditare practicate de sectorul bancar, în condiţiile uniunii bancare, înainte de aderarea României la zona euro?"

Totodată, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România pune sub semnul întrebării când va deveni România membră a zonei Schengen.

"Cum se prevede gestionarea, la nivelul UE, a resurselor naturale deţinute de state ca România, dar care şi-au pierdut capacitatea industrială de procesare locală a acestora reducându-şi în acest fel capacitate de a obţine o valoare adaugată semnificativ mai mare?

Cum se pot adapta mecanismele aferente ajutorului de stat în corelare cu indicatorii macro economici a statelor membre, astfel încât să se poată accelera reducerea decalajelor între statele membre ale UE?

Cum se gândeşte sprijinirea de către UE a statelor membre în atragerea şi valorificarea fondurilor alocate prin bugetul UE, în conditiile în care, urmare a situaţiei economice la nivelul UE şi al statelor membre, este dificilă asigurarea îndeplinirii unor indicatori economici care să fie valabili, pe perioade de circa 7 ani (2 ani proiect şi 5 ani post implementare)?

Cum se prevede realizarea reducerii la nivelul UE a decalajelor semnificative existente în domeniul asigurării sănătăţii cetăţenilor UE şi a asistenţei sociale pentru toate categoriile de cetăţeni recunoscute ca fiind vulnerabili?"

AOAR cere public tuturor candidaţilor români la Parlamentul European să-şi expună public poziţiile lor şi ale partidelor pe care le reprezintă faţă de temele propuse, "facilitând în acest fel o mai bună înţelegere pentru mediul de afaceri şi cetăţenii români a importanţei alegerilor din 25 mai 2014 ca şi înţelegerea mai bună de către viitorii parlamentari a mandatului pe care aceştia îl primesc ca reprezentanţi ai României în forul European", se mai arată în comunicat.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb