APADOR-CH o acuză pe senatoarea Firea de discriminare

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 21 noiembrie 2014

APADOR-CH o acuză pe senatoarea Firea de discriminare

Efectele campaniei electorale recent încheiate încep să fie vizibile. Promisiunile se cer onorate, acuzaţiile probate, iar derapajele sancţionate.

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki o acuză pe senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea de discriminare şi cere, printr-un comunicat de presă, ca aceasta să demisioneze din Parlament: "Pentru că statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicită public demisia din funcţie a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea. Parlamentarul a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că a comis o faptă de discriminare prevăzută şi sancţionată de Ordonanţa Guvernului nr. 37/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Declaraţia senatoarei - «În toate statele civilizate, cei care doresc să ajungă preşedinţi provin din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, au nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii.» - a fost sancţionată de CNCD cu avertisment. APADOR-CH consideră că săvârşirea de fapte de discriminare este incompatibilă cu calitatea de parlamentar, care presupune nu numai practicarea, ci şi promovarea unui comportament şi a unui limbaj care, printre altele, să nu discrimineze. Împrejurarea că doamna senator Gabriela Vrânceanu Firea a fost sancţionată cu avertisment, iar nu cu amendă, pentru comiterea faptei de discriminare, nu are nicio relevanţă cu privire la existenţa unei încălcări a legii care interzice discriminarea, încălcare reţinută în sarcina sa de către autoritatea specializată în constatarea şi sancţionarea unor astfel de fapte. Caracterul vădit al faptei de discriminare - săvârşite de doamna senator într-o campanie electorală, din poziţia de purtător de cuvânt al unui partid politic - justifică solicitarea demisiei imediate a doamnei senator din aceasta funcţie, chiar în condiţiile în care hotărârea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării poate fi atacată în justiţie."

Atacată pentru declaraţiile ei, Gabriela Vrânceanu Firea a încercat la vremea respectivă să-şi nuanţeze poziţia: "Mă văd nevoită să îmi cer iertare pentru ceva ce nu am gândit şi nici nu am spus, dar consider că este de datoria mea să fac acest lucru, câtă vreme au avut grijă unele persoane rău-intenţionate să pună pe seama mea o declaraţie care a afectat persoane absolut nevinovate şi onorabile. Am afirmat că voi vota un candidat care este şi părinte, pentru că eu însămi provin dintr-o familie numeroasă, am doi băieţi şi mai aştept un copil. De asemenea, am foarte mulţi membri din familie şi prieteni cu mulţi copii dar şi unii care nu au copii, din diferite motive. Am şi explicat, că nu fac nicio referire generală la toate cuplurile din România care nu au copii. Intervenţia mea l-a vizat strict pe Dl. Johannis, care în tinereţe făcea traduceri, unii spun chiar mai mult, în afaceri dubioase cu înfierea de copii români, pentru ca, ulterior, în 2014, să ne informeze că, deoarece nu a investit în educaţia copiilor, a investit în imobiliare - o jignire la adresa tuturor familiilor cu copii din România, după opinia mea.Încă o dată subliniez că nu m-am referit sub nicio formă la familiile din România care nu au copii, nu mi-aş permite acest lucru, înţeleg suferinţa celor care îşi doresc să aibă moştenitori şi nu reusesc, din motive medicale".

În data de 9 octombrie, vicepreşedintele filialei judeţene PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a anunţat că a depus la CNCD o sesizare privind declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, privind familiile fără copii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. I s-a urcat la cap, s-a pierdut cu firea sau i-a luat-o razna firea.

    Aceasta- "firea" PSD-ului?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb