Apărarea antiaeriană rusă a doborât o rachetă deasupra Peninsulei Crimeea

A.F.
Internaţional / 26 septembrie 2023

Apărarea antiaeriană rusă a doborât o rachetă deasupra Peninsulei Crimeea

Un atac cu rachete a vizat Crimeea şi apărarea aeriană a Rusiei a doborât o rachetă, au indicat ieri seară autorităţile instalate de Moscova la conducerea acestei peninsule ucrainene anexate în 2014, notează AFP.

"Militarii noştri noastră resping un atac asupra Crimeei. Potrivit informaţiilor preliminare, apărarea antiaeriană a doborât o rachetă în apropierea aerodromului Belbek. Eforturile sunt încă în desfăşurare", a declarat guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, pe Telegram.

Autorităţile au lansat o alertă de atac aerian la ora locală 20.57 (17.57 GMT) în întreaga peninsulă.

Guvernatorul a anunţat o oră mai târziu că alerta a fost ridicată.

Forţele ucrainene au efectuat o serie de atacuri asupra poziţiilor ruseşti din Peninsula Crimeea de la începutul invaziei ruse în februarie 2022, dar aceste atacuri s-au intensificat în ultimele luni, pe măsură ce Kievul a obţinut arme occidentale şi se ambiţionează să recupereze întregul teritoriu.

Ucraina a revendicat vineri un atac cu rachetă asupra sediului Flotei Ruse din Marea Neagră la Sevastopol. Rusia a admis doar un militar dispărut, dar forţele speciale ucrainene au spus că lovitura a ucis 34 de ofiţeri, printre care comandantul Flotei Mării Negre.

AFP nu este în măsură să verifice aceste afirmaţii, iar Moscova nu raportează aproape niciodată pierderile din Ucraina, chiar şi atunci când se referă la înalţi responsabili.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a afirmat luni că apărarea sa antiaeriană a neutralizat şapte drone ucrainene deasupra regiunii ruse Belgorod, frontalieră cu teritoriul ucrainean.

Guvernatorul local, Viaceslav Gladkov, a declarat că acest atac nu a făcut victime.

Ministerul rus a mai informat că patru drone ucrainene au fost distruse în regiunea Kursk, la frontiera cu Ucraina.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Daca Marea Contraofensiva cu 1 500 000 de eroi cu super

    arme+banii a 30 tari NATO nu merge,e buna si actiunile cu

    balonase,dronulete si rachetute,ptr. moralul finantatorilor razboiului  

    1. Daca marea putere mondiala Rusia se impiedica de o tara depopulata, unde nu mai traieste nimeni, "e buna" si actiunile cubalonase, dronulete si rachetute,ptr. moralul dictatorului umflat de botox.

      Denazifica cereale.  

      nu-i mai bagati in seama pe frustratii astia pro rusi

      "Rusia se impiedica" de puterea militara a 30 tari NATO,

      si nu de Ucraina sacrificata de cei "destepti" 

    Pana si Cartierul General al Flotei "Lacului mujic" a "interceptat" doua rachete Storm Shadow:-)...Epava Moskva isi astepta amiralul:-)

    1. Dar Rusia tot deține 20% din Ucraina,

      restul e cancan ptr. popor 

      Nu ati invatat nimic din episodul Herson:-)...La fel se va intampla si in Crimea. Crimea nu are sursa e apa, nu are agricultura. Accesul se face prin trei poduri. Ucraina a primit F16 si ATACMS. Prin primavara cand F16 devin operationale, cele trei poduri vor fi distruse iar mujicii din Crimea izolati si lasati de izbeliste. Ucraina nu are nevoie sa forteze acum cand are la dispozitie tehnologia de a lovi la distanta. Va toaca marunt doar ca sa va distraga atentia. Cand F16 sunt gata de lupta, Crimea cade intr-o saptamana si in momentul ala se termina "Military Special Operation":-)

      USA mai are bani ptr. sprijinirea razboiul din Ucraina CATEVA SAPTAMANI, declara la CNN, John Kirby purtatorul de cuvant al Consiliului se securitate de la Casa Alba

      asa e, mai are bani doar pentru cateva saptamani. Apoi se apuca si printeaza din nou. Si gata, are bani din nou! Ce o fi asa de greu de priceput?? ...se termina cand moare Putin, atat.

      Habar nu ai ce vorbesti...printre voi mujicii chiar nu se gaseste unul literat care sa inteleaga stirile:-)? Nu e vorba ca USA nu mai are bani ca aia au economie si nu traiesc din exportul de resurse primare ca mujicia:-)...Este vorba de un act (bill) blocat de Republicani care nu vor sa semneze bugetul apararii pe 2024. E doar joc de glezne, se negociaza niste posturi, dar bugetul apararii va trece...americanii nu traiesc cu ratii expirate din 2015:-)

      The Defense bill funds agencies and programs under the jurisdiction of the Department of Defense (DOD) and Intelligence Community, including the Military Services, Central Intelligence Agency, and the National Security Agency. For Fiscal Year 2024, the bill provides $826.45 billion in new discretionary spending, which is $285.87 million over the President’s Budget Request and $28.71 billion –o r3.6% – over the FY23 enacted level. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb