APD: Observarea referendumului, calcule finale

F. A.
Politică / 30 iulie 2012

Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, Asociaţia Pro Democraţia (APD) a înregistrat un număr de peste 700 de sesizări, primite prin intermediului TelVerde, potrivit unui comunicat de presă.

Ca bilanţ, APD a întocmit un număr de şase sesizări către Biroul Electoral Central, precum şi numeroase sesizări scrise şi verbale la birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi către Poliţie. De asemenea, APD a înaintat şi două plângeri penale, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Per ansamblu, cele mai multe raportări au fost primite de la cetăţeni în legătură cu transmiterea prin SMS-uri (vedeţi lista ataşată), pliante, fluturaşi sau contact personal a unor mesaje care influenţau votanţii în sensul participării sau a abţinerii de la vot, dar şi a opţiunii de vot. Alte nereguli sesizate într-un număr semnificativ sunt: transportarea în mod organizat a cetăţenilor la secţiile de votare, utilizarea improprie şi în condiţii contrare legii a urnei mobile şi nereguli privitoare la cererile necesare pentru utilizarea acesteia, precum şi implicarea directă a aleşilor locali şi a funcţionarilor publici în influenţarea votanţilor.

Au fost sesizate nereguli în activitatea birourilor electorale ale secţiilor de votare legate de refuzul nejustificat de a accepta cererile cetăţenilor pentru urna mobilă sau dimpotrivă, implicarea membrilor acestora în completarea unor solicitări în acest sens. De asemenea, s-au observat probleme legate de întârzierea plecării urnelor mobile pe teren - spre exemplu, la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, urna nu ajunsese la ora 21:30, deoarece nu se depusese lista cu solicitanţi la secţia de votare, iar la alte secţii a plecat spre votanţi doar după ora 22:00 - sau prelungirea nejustificată a perioadei de timp necesară pentru votarea la domiciliu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb