"Apele Române" supune dezbaterii publice proiectul celui de-al doilea Plan de Management

Elena Deacu
Companii / 16 martie 2015

Administraţia Naţională "Apele Române" a elaborat proiectul celui de-al doilea Plan de Management al Bazinului Hidrografic, pentru perioada de planificare 2016 - 2021.

Planul de Management al Bazinului Hidrografic reprezintă instrumentul principal de implementare al Directivei Cadru Apă 60/2000/EC, ce are ca principale obiective prevenirea deteriorării, atingerea şi menţinerea "stării bune" a apelor, protecţia uniformă a apelor de suprafaţă şi subterane, precum şi promovarea utilizării durabile a apei.

O etapă importantă în vederea finalizării celui de-al doilea Plan Naţional de Management o reprezintă procesul de consultare şi participare a factorilor interesaţi şi a publicului larg, proces ce răspunde cerinţelor art.14 din Directiva Cadru Apă 60/2000 a Uniunii Europene care specifică: "Statele membre trebuie să încurajeze toate părţile interesate în implementarea Directivei şi în elaborarea Planurilor de Management Bazinale".

Drept urmare, la nivelul celor 11 Administraţii Bazinale de Apă din ţară se vor organiza întâlniri cu factorii interesaţi, până în luna iunie 2015, pentru fiecare problematică, categorie de utilizatori (aglomerări umane, industrie, agricultură, hidroenergie, transporturi, etc.) în scopul consultării acestora pe probleme specifice. Totodată, vor fi discutate măsurile pentru reducerea poluării apelor cu substanţe organice, nutrienţi şi substanţe periculoase, precum şi măsurile pentru atenuarea alterărilor hidromorfologice, pe care factorii interesaţi menţionaţi trebuie să le implementeze în următorii 6 ani.

În cadrul dezbaterilor publice, fiecare participant are posibilitatea să-şi exprime punctul de vedere şi să contribuie cu propuneri pertinente la îmbunătăţirea acestui document.

În acest sens, documentul cu toate anexele aferente a fost publicat pe website-ul Administraţiei Naţionale "Apele Române" în vederea accesului la informaţii, pe o perioadă de 6 luni (până la 22 iunie 2015), a tuturor factorilor interesaţi în gospodărirea resurselor de apă (autorităţi locale şi judeţene, instituţii publice locale şi judeţene, instituţii descentralizate, ONG-uri, utilizatorii de apă etc.), precum şi a publicului larg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb