APMGR propune statului măsuri pentru scăderea cheltuielilor cu medicamente

F.A.
Companii / 12 septembrie 2013

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) propune autorităţilor o serie de măsuri care vizează scăderea cheltuielilor cu medicamente cu aproximativ 100 de milioane euro pe an.

Propunerile au fost elaborate în urma unei cercetări extensive, în care s-au analizat măsurile adoptate de alte state din Uniunea Europeană (UE) pentru încurajarea consumului de medicamente generice şi care au adus beneficii majore pentru pacienţi, autorităţi şi producători, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Industria producătoare de medicamente generice poate contribui substanţial la reducerea costurilor sistemului de sănătate publică şi, implicit, la creşterea accesului la tratament al pacienţilor. Multe dintre statele europene cu sisteme de sănătate sustenabile au adoptat deja măsuri concrete de încurajare a consumului de medicamente generice, cu rezultate optime pentru pacienţi şi buget. Nu trebuie decât să urmăm aceste exemple de succes şi să le adaptam realităţilor româneşti", a declarat Preşedintele APMGR, Dragoş Damian.

Simulările asociaţiei arată că o creştere a proporţiei volumului de prescrieri de medicamente generice la 80% din totalul acestora ar duce la economii anuale de peste 30 milioane de euro pentru stat şi de peste 67 milioane de euro pentru pacienţi.

Preşedintele APMGR adaugă: "Am promis Ministerului Sănătăţii şi Guvernului României o serie de măsuri care să permită creşterea accesului la tratament al pacienţilor în condiţii de eficienţă economică şi ne-am ţinut de cuvânt. Sperăm să vedem aceeaşi preocupare şi din partea autorităţilor pentru implementarea acestor măsuri fără întârziere, în beneficiul pacienţilor şi al economiei româneşti".

APMGR este afiliată la Asociaţia Europeană a Producătorilor de Medicamente Generice (European Generic Medicines Association - EGA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb