APPA: Pentru 57% dintre cetăţeni, bugetul dedicat vacanţelor peste hotare în 2024 va fi mai mare decât cel din 2023

F.D.
Miscellanea / 31 ianuarie

APPA: Pentru 57% dintre cetăţeni, bugetul dedicat vacanţelor peste hotare în 2024 va fi mai mare decât cel din 2023

8 din 10 români plănuiesc să călătorească în străinătate în scop turistic în acest an, iar majoritatea va dedica acestui lucru un buget mai mare ca în anul precedent, arată un sondaj realizat de APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor la care au participat 2.610 respondenţi. Cu toate acestea, 4 din 10 turişti au în plan să nu cheltuiască mai mult de 1.000 de euro pentru vacanţele peste hotare.

Sondajul, care a fost realizat online cu prilejul campaniei naţionale de informare "Luna Asigurărilor de Călătorie", a evaluat intenţiile de călătorie ale românilor la început de an şi, conform acestuia, românii nu doar că vor să cheltuiască mai mult pentru vacanţele în străinătate în 2024, ci şi plănuiesc să plece peste hotare în scop turistic mai mult ca în 2023.

2024: Bugete mai mari pentru călătorii în afara ţării, orientare către destinaţii din Europa şi interes în creştere pentru city break-uri

Atunci când vine vorba de banii pe care îi au la dispoziţie pentru călătoriile în străinătate în acest an, turiştii anticipează cheltuieli mai mari ca în 2023, dar mulţi dintre ei caută soluţii accesibile.

Astfel, dintre respondenţii care au declarat că vor pleca, în 2024, în afara ţării în scop turistic (79% din totalul participanţilor la sondaj), 42% vor dedica acestui lucru un buget între 1.000 - 2.500 euro, iar alţi 40% - sub 1.000 de euro. Doar 18% dintre români au în plan să cheltuiască peste 2.500 euro pentru călătorii peste hotare în acest an.

În ansamblu, pentru 57% dintre respondenţi, bugetul dedicat vacanţelor peste hotare în 2024 va fi mai mare decât cel din 2023 (31% - uşor mai mare, 26% - semnificativ mai mare), în timp ce 31% declară că acesta va fi similar celui din anul precedent.

Sondajul realizat în cadrul campaniei "Luna Asigurărilor de Călătorie" confirmă, de asemenea, o tendinţă identificată deja de specialiştii din zona de turism: interesul în creştere al românilor pentru plecări scurte, de tip city break. Aşadar, dacă 33% dintre respondenţi au în plan o singură călătorie de lungă durată (de cel puţin o săptămână), iar alţi 11%, mai multe călătorii mai lungi, în schimb 54% au în vedere city break-uri: 21% vizează o călătorie mai lungă şi mai multe călătorii mai scurte, 16% îşi doresc mai multe călătorii scurte, de tip city break, iar 13% - o singură călătorie scurtă, de tip city break.

Pentru 73% dintre respondenţi, principalele destinaţii vizate sunt în principal cele din Europa, în ţări din apropiere (zboruri scurte de maxim 3 ore), iar alţi 16% vizează tot Europa, însă ţări mai îndepărtate (zboruri de peste 3 ore).

Per total, 56% dintre români spun că vor călători mai mult în afara ţării în acest an faţă de 2023 (29% - semnificativ mai mult, 27% - uşor mai mult), în timp ce 30% plănuiesc să plece peste hotare în scop turistic cât au plecat şi în 2023.

68% dintre participanţii la sondaj declară că vor alege să încheie o asigurare de călătorie pentru perioadele în care vor pleca în străinătate.

România, pe lista destinaţiilor turistice în 2024

Deşi interesul românilor pentru călătoriile peste hotare este unul semnificativ, destinaţiile din ţară rămân şi ele pe lista turiştilor în 2024. Conform sondajului realizat de APPA, dintre respondenţii care au declarat că vor călători peste hotare în acest an, 86% au în plan şi vacanţe petrecute în România - 48% vizează cel puţin o călătorie, iar 32% - cu siguranţă mai multe.

De asemenea, vacanţele petrecute în România sunt căutate şi de persoanele care nu vor călători peste hotare în acest an. Aşadar, dintre respondenţii care nu vor pleca în scop turistic în afara României în 2024 (21% din total), 62% au confirmat că vor călători, în schimb, în ţară (44% având planificată cel puţin o astfel de excursie).

Per total, 52% dintre respondenţi vor avea în acest an un buget similar cu cel din 2023 pentru călătoriile turistice din ţară, însă 30% declară că bugetul va fi mai mic (19% - relativ mai mic, 11% - semnificativ mai mic decât în anul precedent).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    Grijă România!.

    În vară 57% dintre români vor pleca la distracție în străinătate și există pericolul să fie dată peste cap economia: posturi rămase fără titular, pneurie de forță de muncă, pătrunjelul ofilit pe tarabe în piață, turismul romanesc fără clienți și nu în ultimul rând încasările mici la buget care vor da peste cap asigurarea banilor necesari plății pensiilor majorate și a altor promisiuni electorale.

    Este mai ieftin la Dubai decât la Sinaia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb