Appraisal & Valuation vine la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 10 iunie 2021

Appraisal & Valuation vine la BVB

Andrei Botiş, CEO: "Listarea la bursă ne va ajuta să ne punem în aplicare strategia de extindere"

Operaţiunea de piaţă va fi intermediată de TradeVille

Appraisal & Valuation, unul dintre liderii pieţei de evaluări, cu o experienţă de peste zece ani în domeniu, va deveni prima companie de evaluare din ţara noastră listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat remis Redacţiei.

Listarea la bursă a companiei este unul dintre elementele cheie ale strategiei de dezvoltare pe termen lung, care vizează dezvoltarea prin intermediul unor parteneriate strategice şi realizarea unor operaţiuni de fuziuni şi achiziţii, cu scopul consolidării pieţei de profil, dar si a extinderii pe noi nişe de piaţă. Atragerea unor specialişti recunoscuţi în domeniu, prin programe de motivare şi fidelizare de tip Stock Option Plan, este un alt aspect vizat prin transformarea în companie publică listată, ceea ce va ajuta la creşterea aptitudinilor companiei şi prestarea unor noi categorii de servicii pentru clienţi, se mai arată în comunicat.

Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation şi Preşedinte al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi, a declarat: "Vom continua politica de dezvoltare şi consolidare a business-ului atât prin noi achiziţii de companii, cât şi prin încheierea unor parteneriate strategice. Listarea la bursă a companiei este un obiectiv important pentru noi, care ne va ajuta să ne punem în aplicare strategia de extindere şi ne va oferi o sursă semnificativă de capital pentru finanţarea acesteia".

Principalii clienţi ai Appraisal & Valuation provin din sistemul bancar, iar o parte din serviciile de evaluare sunt efectuate pentru stabilirea valorii de piaţă a garanţiilor bancare.

În mai 2021, Appraisal & Valuation a semnat un parteneriat strategic cu Transilvania Broker, jucător important în piaţa noastră de brokeraj în asigurări, oferind servicii de evaluare în exclusivitate clienţilor TBK, contribuind la accesarea pieţei de asigurări şi, implicit, a unor categorii noi de clienţi, se mai arată în comunicat.

Fondată în 2010, Appraisal & Valuation este deţinătorul brand-ului NAI Romania, fiind unul dintre liderii de piaţă pentru servicii de evaluări şi în acelaşi timp, reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova. NAI Global reprezintă o reţea de companii imobiliare comerciale independente şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare comerciale din întreaga lume, cu 375 de birouri în 55 de ţări.

Portofoliul de servicii al companiei cuprinde: evaluări imobiliare, evaluarea companiilor, a terenurilor Agricole, a fermelor de producţie, a halelor de depozitare şi producţie, precum şi ale echipamentelor tehnice.

Appraisal & Valuation este membru corporativ al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi (ANEVAR), organizaţie profesională de utilitate publică, fără scop patrimonial, din care fac parte evaluatorii autorizaţi care dobândesc această calitate, în condiţiile legii.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Veniti toti cat mai repede la bursica, acum cat mai tine valul.

    azi e alt plasament mare la Tradeville dupa cum scrie ZF,una din IT,vad ca e pus simbolul AST pe pagina BVB.dupa cum a mers TTS o sa se suprasubscrie masiv direct in maxim

    1. Succes "la IT-isti". Revenind la lapticul nostru cel de toate zilele, tot pe BVB este prezent simbolul BONA (al celor de la Bonas). Plasamentul s'a incheiat de doua luni, in primele zile din aprilie, inainte de cel de la MILK Mariuta, dar inca n'au intrat in ring la dans, nu mai zice nici un ziar nimic despre ei, daca intrebi broker-ul zicea ca nu stie nimic.

      cam 2-3 luni dureaza listarea dupa plasament pentru unii noi,care nu erau listati macar cu obligatiuni.Sa vina cat mai multi sa se listeze.conteaza cine a prezentat onest predictiile despre afacerile firmei.aici au mare lor intermediarii care fac plasamentul,sa nu se scrie basme in prezentari

      Stiu ca dureaza 2-3 luni, semnalam doar ca laptic MILK s'a listat mult mai repede ca BONA desi plasamentul a fost inchis dupa.

      Inca nu l'am terminat pe Balzac dar am citit toate Memorandumurile, acolo Intermediarul se "spala pe maini" scriind ca a consemnat informatiile furnizate de emitent.

      milk parca aveau deja listate obligatiuni deci erau oarecum inregistrati la bvb,asf

      Da, corect, nu m'a dus capul la "scurtatura" asta.

      De acord dureaza cam 2-3 luni pana la listare, dar sa nu uitam ceva, intermediarul principal Interdealer Capital Invest...pe care nu-l gasim in top 10 nici la volum nici la nr de tranzactii...deci as spune ceva mai putina experienta in piata, nici compania nu este de notorietate, si oricum si-au vazut sacii in caruta vanzand actiuni la un PER(anticipat) demn de companii genul Tesla...daca nu ma insel la conducerea brokerului de mai sus ar cam fi "cumetri" cu cei de la Bonas, sau doar coincidenta de nume "Nas"...in final si nu cel din urma daca permiteti o ironie, investitorii in asa scumpete de companie si-au cam gasit Nasul( nr. Numele actionarilor Bonas)...cred ca se vor lista, dar mai anevoios, totodata sper sa prinda si valul asta de efervescenta de la BVB, altfel voi ramane cu zerul din lapte, eu si cei ca mine....succes

      Intermediarul principal e Interdealer, dar au vandut actiuni si prin BT Capital. M'au sunat cei de la BT Capital sa imi propuna sa subscriu la pret de 5 lei si minim 50k ron subscrierea. Am zis pas. Oricum oferta s'a suprasubscris. Daca MILK s'a vandut cu 30% peste pretul din plasament, BONA probabil se va situa cel mult tot pe acolo.

      Bine de stiut, chiar ma gandeam cum un borker no name strange 10 mil intr-o zi de la investitori, dar cu participarea BT se explica(au facut gasca ardelenii)...poate au fost si cei de la BRK...atunci cu participarea BT se vor lista cred pana la sf verii...pretul va fi de peste 30%, chiar daca nu merita...e vb de perceptie, una e cand dai 50 ron pe actiuni si alta cand dai 7 ron pe ea...chiar daca indicatorii sunt mai buni la cea mai scumpa

      Prin gasca se lucreaza, acolo e puterea. Retailerilor le ramane sa se uneasca pe Reddit. S'a lucrat in gasca de la Cluj si la REIT, BRK si STK in actionariat, apoi STK si'a facut exit-ul, si'a marcat profitul. Eu nu stiu cine tine bani in STK, produce numai costuri de administrare.

    Venituri in scadere din 2018, venituri de 1 milion de euro si profit de 100K euro si vrea pe bursa? Ca sa faca achizitii? Wow.

    Mai un pic si buticul de la colt o sa vina pe colt ca sa faca sinergie cu tanti care vinde seminte. 

    Cu respect, doua intrebari pentru TradeVille si / sau pentru firma de PR (Cornerstone a doamnei Kurek ?) care redacteaza aceste comunicate catre presa:

    PER in plasament privat = infinity and beyond?

    Mai exista valori ale PER exprimate printr-o singura cifra sau astea sunt mai nou posibile doar dupa listare si reajustarea pretului (in jos)? 

    1. De acord cu tine, dar nu ne va raspunde nimeni, PER-urile din ultima perioada sunt excesiv de nesimtite nu doar ca nu mai raman la o singura cifra, ci merg spre prefix de 2 sau chiar mai mult...sunt bani in piata, sunt doritori, visatori si nimwni nu.si face griji, in loc sa cumperi la spre exemplu TLV, TRP sau companii mai solide, lumea investeste in companii cu potential, ce.i drept parte din ele vor confirma, dar ce facem cu neghina din grau? Cred ca dupa vreun an, cand se vor corecta unele din noile vedete, lumea va deveni mai sel ectiva si va arata mai mult respect banilor stransi cu truda, si nu o sa mai vedem plasamente subscrise de 5,10,15 ori la preturi astronomice, doar de dragul de a fi la masa cu greii...

      Asta nu tine neaparat de PR sau intermediar, sau mai degraba ei n-au nicio vina ca PER-urile sunt astronomice. Investitorii cumpara, inca din primele ore, minute, sunt numai suprasubscrieri .. e cerere si oferta.

      Corect, preturile sunt nesimțite, vezi PER la FRB

      Din ce am inteles eu din prin "manualele despre capitaluri" PER-ul e un indicator pentru companiile mature care se afla intr'o piata matura si au profituri nete relativ predictibile si stabile, ele sunt asa-numitele "vaci de muls" (exemplu de pe BVB, companiile ceausiste, si SIF-oanele, pe care le mulg administratorii).

      Ce intra pe AeRo, nu le'as numi nici macar companii "Growth", ci mai degraba "Start-up-uri", desi unele sunt fondate de mai mult de 3-5 ani. La un Start-up si un Growth nu e relevant PER-ul, multe il au negativ, adica au pierderi, au nevoie de capital, pe ele nu prea le finanteaza nici bancile (asta daca managementul nu are relatii cu un bancher). La astfel de companii nu cumperi profitul din dividendele viitoare, ci "potentialul" de crestere determinat de calitatea managementului, angajatilor, rata de crestere a pietei din obiectul de activitate, dar si de viitoarele proiecte care ar putea fi realizate in urma unor mai multe runde de infuzie de capital masiva. Deci exista "vaci de muls" cu PER rezonabil, si "petarde" care pot face poc sau nu. 

      un comentariu pertinent. as zice ca la potentialele petarde reale singurul indiciu e managementul, si legaturile lor

    cititi mai bine despre NAI Global si cu ce se ocupa aia si mai ales viziunea apoi mai vedeti ce investiti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb