BURSA Analytics

Apreciere de 82,73% pentru Bitcoin

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 24 aprilie

Apreciere de 82,73% pentru Bitcoin

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 IANUARIE - 22 APRILIE 2024

Andrey Stoychev, Nexo: "Aprobarea ETF-urilor pe Bitcoin spot în Statele Unite - principalul element ce a alimentat creşterea preţului criptomonedei"

Cu o creştere de 82,73%, în intervalul 22 ianuarie - 22 aprilie 2024, în raport cu moneda euro, Bitcoin a fost unul dintre activele cu cele mai bune randamente, în perioada avută în vedere.

Andrey Stoychev, şeful exchange-ului Nexo, este de părere că aprobarea ETF-urilor pe Bitcoin spot în Statele Unite a reprezentat principalul element ce a alimentat creşterea preţului criptomonedei, conform Cointelegraph.

"Rolul ETF-urilor privind ridicarea Bitcoin la nivelul unei clase autentice de active a fost de nepreţuit, iar volumele de tranzacţionare şi fluxuri de capital înregistrate de la lansare au fost mulţumitoare", a spus Stoychev.

Conform Binance Research, fluxurile nete zilnice medii pentru ETF-urile spot Bitcoin au fost de 98 de milioane de dolari în ianuarie, 287 de milioane de dolari în februarie şi 231 de milioane de dolari în martie. "Acest lucru a contribuit la aducerea fluxurilor nete totale la peste 12 miliarde de dolari şi a coincis şi cu depăşirea de către Bitcoin a maximului său istoric", conform sursei menţionate.

Recordurile au fost atinse într-un context marcat de aşteptările privind reducerea dobânzii de către Rezerva Federală, dar care nu s-au materializat conform estimărilor de la finele anului trecut, din cauza inflaţiei peste aşteptări, potrivit presei internaţionale.

La jumătatea lunii martie, preţul criptomonedei a urcat la circa 73.740 de euro, maximul istoric actual, pentru ca apoi să intre într-o fază corectivă.

De asemenea, creşterea a avut loc înainte de cea de-a patra "înjumătăţire" Bitcoin, ce a avut loc în data de 19 aprilie. Prin "înjumătăţire", recompensele pe care le primesc minerii de Bitcoin-voluntari ce folosesc echipamente specializate pentru a valida tranzacţiile în reţeaua blockchain şi a crea noi jetoane au fost reduse cu 50%, la 3,125 de noi Bitcoin eliberaţi în reţea la fiecare zece minute.

Istoric, "înjumătăţirile" Bitcoin au fost precedate de creşterea preţului, unii analişti punând acest lucru pe seama dinamicii dintre ofertă şi cerere. Când oferta scade iar cererea rămâne cel puţin aceeaşi, teoretic preţul ar trebui să crească.

Ieri, la ora 20:00, Bitcoin se tranzacţiona la 66.765 de dolari, conform datelor Investing.com.

Indici - BET s-a apreciat cu 8,97%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 8,97%, în perioada 22 ianuarie - 22 aprilie.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,87%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 7,89%, în perioada 22 ianuarie - 22 aprilie .

Armatura - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile Armatura se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 22 ianuarie - 22 aprilie, cu o creştere de 113,6%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile companiei Comcm Constanţa cu o apreciere de 94,35%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Condmag, cu o creştere de 55,59%.

Fonduri de investiţii - randament de 17,71% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 19 ianuarie - 19 aprilie, este condus de titlurile FDI Audas Piscator cu o apreciere de 17,71%. Titlurile ETF BET Patria-Tradeville au înregistrat o creştere de 7,36%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care au urcat cu 6,89%.

Cotaţia aurului a urcat cu 19,19%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb