Aproximativ 60 de ţări solicită OMS o renunţare mai largă la brevete nu doar la cele pentru vaccinuri

G.B
Internaţional / 22 mai 2021

Aproximativ 60 de ţări solicită OMS o renunţare mai largă la brevete nu doar la cele pentru vaccinuri

Aproximativ 60 de ţări au cerut Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) o renunţare mai largă la brevete, nu doar la cele pentru vaccinuri, pentru a include instrumentele medicale necesare pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului, au anunţat astăzi ONG-urile Medecins Sans Frontieres (MSF) şi Knowledge Ecology International (KEI), transmite France Presse, citată de Agerpres.

Conform acestor organizaţii neguvernamentale, peste 60 de ţări au înaintat OMC un text revizuit privind renunţarea la protecţia proprietăţii intelectuale pentru vaccinurile COVID-19 şi alte instrumente medicale.

KEI a publicat ceea ce consideră a fi un text revizuit, care solicită ca derogarea să fie extinsă şi pe termen lung. Contactată de AFP, OMC nu a putut confirma imediat autenticitatea documentului.

Potrivit textului, derogarea ar trebui să includă, pe lângă vaccinuri, tratamente, diagnostice, dispozitive medicale şi echipamente de protecţie, precum şi materialele şi componentele necesare pentru producerea acestora.

Textul subliniază, de asemenea, că derogările ar trebui să rămână în vigoare timp de "cel puţin trei ani" după intrarea în vigoare a textului, după care Consiliul General al OMC ar trebui să decidă dacă derogările ar trebui retrase sau prelungite.

''Având în vedere creşterea înspăimântătoare a numărului de infecţii şi de decese în ţările în curs de dezvoltare, precum şi tratamentele potenţial promiţătoare care sunt în curs de dezvoltare, este imperativ ca guvernele să aibă toată flexibilitatea de care au nevoie pentru a face faţă acestei pandemii", a declarat Leena Manghaney, şefa MSF Asia de Sud, într-un comunicat.

Începând din octombrie, OMC se confruntă cu apeluri din partea Indiei şi Africii de Sud pentru a ridica temporar protecţia proprietăţii intelectuale, ceea ce, potrivit susţinătorilor măsurii, ar creşte producţia în ţările în curs de dezvoltare şi ar rezolva problema disparităţilor majore în ceea ce priveşte accesul la vaccinuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb