APS Holding a avut venituri de peste 26 milioane de euro în 2016

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 iulie 2017

APS Holding a avut venituri de peste 26 milioane de euro în 2016

La finalul lui 2016, APS România gestiona 41 de portofolii de împrumuturi neperformante, totalizând un număr de peste 550.000 de creanţe, cu o valoare nominală de peste 3,4 miliarde de euro

APS Holding (APS) a obţinut venituri totale de aproape 26,3 milioane de euro şi un profit net de 4,9 milioane euro. Anul trecut, APS şi-a extins operaţiunile în trei ţări europene: Croaţia, Cipru şi Ungaria. Compania a încheiat tranzacţii cu o valoare nominală totală de 1,4 miliarde EUR. Conform oficialilor firmei, până în acest moment, portofoliile achiziţionate în acest an depăşesc valoarea nominală de 600 milioane EUR, compania urmând să administreze credite neperformante în valoare de 2,4 miliarde EUR într-un joint-venture încheiat cu banca cipriotă Hellenic Bank.

"Anul trecut, ne-am poziţionat printre cei mai importanţi investitori europeni pe segmentul creditelor neperformante", a declarat Martin Machoò, CEO al APS, adăugând: "Am reuşit să creştem în continuare, în ciuda expansiunii în Croaţia, Cipru şi Ungaria, care a presupus costuri semnificative. Toate pieţele noi au un potenţial investiţional considerabil, pe care intenţionăm să îl valorificăm anul acesta. În momentul de faţă, căutăm oportunităţi noi în Grecia şi Italia, ţări care se numără printre cele mai promiţătoare din Europa atunci când vine vorba de investiţii. Sperăm să reinvestim profitul obţinut pentru extinderea companiei noastre". APS, împreună cu partenerii săi, investeşte în credite cu dificultăţi de rambursare, în special din zona corporate. De regulă, vânzătorii de asemenea portofolii sunt băncile, care îşi reduc astfel expunerea pe creditare.

Peste 80% din portofoliile de credite neperformante administrate de APS România sunt creanţe ale persoanelor juridice, potrivit unui studiu realizat de companie. La finalul lui 2016, APS România gestiona 41 de portofolii de împrumuturi neperformante, totalizând un număr de peste 550.000 de creanţe, cu o valoare nominală de peste 3,4 miliarde de euro, conform unui comunicat de presă. Procentul restructurărilor şi refinanţărilor din totalul creanţelor soluţionate a crescut constant de la un an la altul, din 2012 şi până în prezent, anul trecut urcând la 38% din total, faţă de 31% - cât reprezentase cu un an înainte. În acelaşi timp, au crescut şi plăţile voluntare sau angajamentele de plată, de la 4% în 2015, la 5% în 2016 şi la 7% în primul trimestru din acest an. Vânzările în procedură legală au scăzut de la un maxim de 90% din total înregistrat în 2012, la doar 55% în primul trimestru din 2017, potrivit studiului citat.

Oficialii APS România spun: "Anul trecut am avut o creştere spectaculoasă a numărului de creanţe corporate administrate, după cumpărarea unui portofoliu important de neperformante de pe piaţa românească, astfel că, de la aproximativ 7.400 câte administram în 2015, am ajuns să administrăm peste 17.000 de creanţe în 2016".

Robert Machidon, directorul general al APS România, a declarat, recent, societatea are în plan achiziţii şi pentru anul în curs, existând câteva bănci în piaţă care nu şi-au scos încă la vânzare portofoliile de credite neperformante. Potrivit domniei sale, APS România se va concentra aproape exclusiv pe creanţe ale persoanelor juridice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb