Aquila va plăti un dividend cu randament de 5%

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 29 aprilie 2022

Aquila va plăti un dividend cu randament de 5%

Aquila, cel mai mare jucător din piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum din ţara noastră, va aloca un dividend de 0,0442 lei, echivalentul unui randament brut de 5,2% faţă de preţul curent al acţiunii, după cum reiese din raportul companiei publicat pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 17 mai, în timp ce plăţile vor fi făcute începând cu data de 6 iunie, conform votului AGOA de joi.

De asemenea, acţionarii au aprobat încheierea de către companie a unor contracte de finanţare tip leasing pentru investiţii de cel mult 5,5 milioane de euro în acest an, precum şi constituirea ipotecilor mobiliare aferente.

Pentru anul trecut, Aquila a raportat o cifră de afaceri consolidată de 1,93 miliarde de lei, cu 13% peste cea din 2020 şi un profit net de 70,7 milioane de lei, în creştere cu 30% comparativ cu cel din anul anterior.

Aquila a fost înfiinţată în noiembrie 1994, ca entitate specializată în servicii integrate de distribuţie de bunuri de larg consum şi logistică. Compania oferă servicii de distribuţie atât în zona retailului tradiţional (en-gross, comerţ local, farmacii şi reţele de farmacii), cât şi pentru lanţurile de hypermarketuri şi benzinării, precum şi HoReCa. Aquila asigură de asemenea şi servicii de logistică şi transport internaţional de mărfuri cu acoperire la nivel european.

Acţiunile Aquila au intrat la tranzacţionare în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti în data de 29 noiembrie. În urma ofertei publice, doi dintre acţionari deţin calitatea de acţionar semnificativ, respectiv Constantin-Cătălin Vasile şi Alin-Adrian Dociu cu 33,3% fiecare din capitalul social al companiei.

Aquila are o evaluare bursieră de 1,02 miliarde de lei.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb