Arabia Saudită pregăteşte lansarea emisiunii de obligaţiuni de 15 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iunie 2016

Arabia Saudită pregăteşte lansarea emisiunii de obligaţiuni de 15 miliarde dolari

Arabia Saudită a convocat bancherii la o şedinţă în Riad, săptămâna următoare, în condiţiile în care exportatorul de petrol doreşte să debuteze pe piaţa internaţională de obligaţiuni cu o emisiune de aproximativ 15 miliarde dolari, scrie Financial Times.

Bancherii care au fost informaţi cu privire la planurile saudite au spus că Ministerul de Finanţe a format un nou birou de management al datoriilor, care va găzdui o "paradă" a creditorilor pe 6 şi 7 iunie, pentru a auzi propunerile de organizare a primei emisiuni de obligaţiuni denominate în dolari, conform Mediafax.

Printre băncile aşteptate să vină la întrunire se numără "Bank of Tokyo-Mitsubishi", HSBC şi "JPMorgan Chase", care sunt şi creditorii împrumutului de 10 miliarde de dolari luat de regat în aprilie. Alte instituţii financiare care şi-au semnalat interesul sunt "Deutsche Bank", "BNP Paribas", "Goldman Sachs", "Citigroup" şi "Morgan Stanley".

Bondurile emise vor avea o maturitate de 30 de ani şi probabil vor fi urmate de o altă emisiune la sfârşitul anului, precum şi una anul viitor.

Creşterea economică din Arabia Saudită a scăzut la 1%, în condiţiile în care guvernul a fost forţat să îşi sporească cheltuielile şi să îşi termine rezervele fiscale pentru acoperirea deficitului bugetar.

Măsură fără precedent de împrumut de pe pieţele de capital internaţionale este parte dintr-un plan economic mai larg pentru diversificarea economiei şi creşterii sectorului privat, precum şi ridicarea veniturilor provenite din activităţi ce nu au legătură cu petrolul. Deşi preţul ţiţeiului a crescut recent la aproximativ 50 de dolari barilul, faţă de minimul atins în ianuarie, de 27 de dolari barilul, totuşi încă se află la jumătate din nivelul din 2014.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb