Arabia Saudită şi EAU se opun excluderii Rusiei din OPEC+

G.B
Internaţional / 29 martie 2022

Arabia Saudită şi EAU se opun excluderii Rusiei din OPEC+

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite apără importanţa OPEC+ pentru stabilitatea pieţei energiei şi s-au opus, marţi, ideii excluderii Rusiei din această alianţă, în contextul sancţiunilor impuse Moscovei pentru invazia în Ucraina, potrivit Digi24.ro.

Această poziţie a fost anunţată de miniştrii Energiei din Arabia Saudită, Abdulaziz bin Salman, şi EAU, Suhail al Mazrouei, la un panel la "World Government Summit 2022", care a început marţi la Dubai, cei doi subliniind importanţa cooperării pentru securitate energetică între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi cei 10 aliaţi externi, inclusiv Rusia, cooperare denumită OPEC+, relatează EFE.

"În această organizaţie, unica noastră misiune este păstrarea securităţii energetice (...) nu putem politiza lucrurile (..) nu putem să aducem politica în organizaţie (...) va trebui să facem o separaţie între politică şi energie", a spus al Mazrouei.

"Când intrăm în clădirea OPEC lăsăm politica afară"

"Dacă cerem unui membru să iasă, asta ar însemna că majorăm preţurile şi contrazicem ceea ce vor consumatorii (...) Cum ni se cere să lucrăm pentru a reduce preţurile şi, în acelaşi timp, ne contrazicem şi ni se cere să-l scoatem pe unul dintre membri", a adăugat oficialul din EAU.

El a citat, ca exemplu, cazul Iranului şi Venezuelei, ţări supuse, de asemenea, sancţiunilor, "dar noi (OPEC) nu putem să facem asta", a adăugat, făcând referire la presiunile de a suspenda cooperarea cu Rusia, în contextul sancţiunilor impuse acestei ţări.

La rândul său, ministrul saudit al Energiei a subliniat că "Rusia produce în jur de 10 milioane de barili de petrol pe zi, ceea ce reprezintă 10% din consumul mondial, pe lângă o cantitate importantă de gaze (...) este vorba despre o contribuţie mare".

"În Arabia Saudită şi, de asemenea, în Emirate, separăm lucrurile (...) Când intrăm în clădirea OPEC lăsăm politica afară (...) Această idee a fost transferată şi la OPEC+, pentru că, în caz contrar, nu am fi putut trata cu ţări precum Iran sau altele", a explicat ministrul saudit.

Însă, nici Bin Salman, nici Al Mazrouei nu au spus dacă OPEC+ intenţionează o creştere a producţiei mai mult decât cei 400.000 barili pe lună în plus, în pofida presiunilor consumatorilor, în special Statele Unite şi Uniunea Europeană, pentru o majorare care să frâneze avansul istoric al preţurilor, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

În timp ce ministrul din EAU a subliniat că "lumea uită de capacităţile de producţie şi de necesitatea resurselor financiare şi a investiţiilor" pentru creşterea producţiei, cel saudit a reamintit că "dacă nu era OPEC+ nu am fi putut menţine acum continuitatea energiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb