"Aramco" îşi majorează cheltuielile

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2017

"Aramco" îşi majorează cheltuielile

Surse: Compania le-a solicitat băncilor oferte pentru rolul de coordonatori ai ofertei publice iniţiale pe care o pregăteşte

Grupul petrolier "Aramco" din Arabia Saudită, cel mai mare la nivel mondial, plănuieşte să-şi majoreze cheltuielile la 414 miliarde de dolari în următorii zece ani, de la circa 334 miliarde de dolari, cât preconiza anterior, informează The News International. Suma include investiţii în infrastructură şi activităţi de forare, potrivit noului director executiv al companiei, Amin Nasser.

Planul "Aramco" prevede alocarea a 134 de miliarde de dolari pentru operaţiunile de forare şi serviciile aferente, respectiv 78 de miliarde de dolari pentru menţinerea potenţialului de producţie petrolieră.

Unele surse citate de Bloomberg declară că grupul saudit le-a solicitat băncilor oferte pentru rolul de coordonatori ai ofertei publice iniţiale pe care o pregăteşte societatea. Sursele spun că solicitarea a fost transmisă zilele trecute, iar ofertele sunt aşteptate până la începutul lui 2018. Conform surselor, "Aramco" nu le-a spus băncilor unde plănuieşte să-şi listeze acţiunile.

În luna septembrie, "Aramco" anunţa că oferta publică iniţială pe care o pregăteşte se menţine în grafic. Autorităţile saudite vor să listeze 5% din "Aramco" în 2018, pe pieţele din Riad şi Tadawul, dar şi la una sau mai multe burse internaţionale. Oferta, aşteptată să genereze 100 de miliarde de dolari, este punctul central al planului guvernului Arabiei Saudite de a transforma economia prin atragerea de investiţii străine şi prin diversificare.

Fondurile care vor fi strânse din vânzarea acţiunilor "Aramco" sunt planificate să fie utilizate pentru investiţii în diferite domenii, precum producţia de armament, petrochimie şi turism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb