"ArcelorMittal" va produce minereu de fier în Mauritania

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 ianuarie 2008

"ArcelorMittal" va produce minereu de fier în Mauritania

Compania preia 30% din proiectul El Agareb

"ArcelorMittal" SA, cel mai mare producător de oţel din lume, a semnat, recent, un memorandum de înţelegere cu "Société Nationale Industrielle et Miniere" (SNIM) din Mauritania, urmând să preia, în baza acestui document, 30% din proiectul local El Agareb.

Conform acordului, "ArcelorMittal" şi SNIM vor dezvolta împreună proiectul, care, potrivit estimărilor, conţine peste un miliard de tone de magnetită. "ArcelorMittal" vrea să extragă anual 25 milioane tone de minereu de fier de la El Agareb, dublu faţă de capacitatea actuală de producţie a SNIM. Cantitatea menţionată va avea ca destinaţie oţelăriile "ArcelorMittal" din Europa.

În prima fază a proiectului, "ArcelorMittal" va derula o serie de acţiuni exploratorii şi un studiu de fezabilitate. Ulterior, va fi creată o societate mixtă care se va ocupa de execuţia proiectului, societate în care "ArcelorMittal" va deţine în prima fază 30% din acţiuni, iar SNIM restul de 70%. "ArcelorMittal" dispune de opţiunea de majorare a participaţiei sale de la 30 la 70% atunci când mina va deveni operaţională.

Aditya Mittal, director financiar al "ArcelorMittal", declară: "Amplasarea strategică a Mauritaniei în vestul Africii face ca această ţară să fie o alegere ideală pentru livrările de minereu de fier către oţelăriile din Europa. Acest proiect de proporţii va consolida prezenţa noastră în regiune şi va crea oportunităţi substanţiale de angajare pentru locuitorii din Mauritania, iar creşterea economiei ţării va accelera".

"ArcelorMittal" numără 320.000 de angajaţi în peste 60 de ţări. Compania reuneşte cele mai mari grupuri siderurgice din lume, "Arcelor" şi "Mittal Steel", care au fuzionat anul trecut. Grupul "ArcelorMittal" este prezent în 27 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice. În 2006, compania a avut o producţie de oţel de 118 milioane de tone şi livrări de 110,5 milioane de tone.

"Société Nationale Industrielle et Miniere", unul din cei mai vechi producători de minereu de fier din Africa, obţine peste 12 milioane de tone de minereu de fier pe an. "ArcelorMittal" este clientul SNIM de peste două decenii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb