Arctic Stream, la finele primului semestru din 2022 raportează un profit în creştere cu 121%

G.D.
Piaţa de Capital / 31 august 2022

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AST, a încheiat primul semestru al anului 2022 cu un profit net de 2,04 milioane de lei (0,41 milioane de euro), în creştere cu 121% faţă de profitul raportat la finele aceleiaşi perioade a anului trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, rezultatul a fost obţinut în condiţiile realizării unei cifrei de afaceri de 27,84 milioane de lei (5,64 milioane de euro), ceea ce a însemnat o creştere de 133% faţă de cea înregistrată în S1 2021, când a atins valoarea de 11,92 milioane lei (2,42 milioane de euro).

Raportată la cifra de afaceri anuală, estimată în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2022, (aprobat de acţionarii companiei la 27 aprilie 2022), cea realizată în prima jumătate de an reprezintă 59,5% din totalul previzionat.

Totodată, profitul semestrial reprezintă 40,5% din cel estimat pentru întregul an curent, ceea ce indică faptul că Arctic Stream este "în grafic" pentru atingerea ţintei de profit anual. De regulă, în sectorul IT&C, cea de-a doua jumătate a anului - atunci când se finalizează implementarea multor proiecte, iar clienţii îşi epuizează bugetele anuale - rezultatele firmelor de profil sunt mai bune decât în primul semestru.

În primele şase luni ale acestui an, Arctic Stream a continuat implementarea proiectelor aferente contractelor semnificative semnate în 2021, finalizând o parte dintre ele. Pentru altele, se aşteaptă finalizarea în S2 2022, în funcţie de livrarea unor echipamente, de care depinde recepţia finală din partea clienţilor, subliniază sursa citată.

În acelaşi interval, compania a semnat mai multe contracte noi, între care se remarcă un acord-cadru cu un client din sectorul public, pentru o valoare totală estimată la 34,9 milioane de euro. Suma reprezintă valoarea cantităţilor maxime de echipamente de comunicaţii pe care clientul le-ar putea achiziţiona, prin contracte subsecvente, de-a lungul a 36 de luni de la semnarea acordului. Un prim astfel de contract, în valoare de 9,4 milioane de lei (1,9 milioane de euro), a fost anunţat de Arctic Stream la începutul lunii august 2022.

"Rezultatele din prima jumătate a anului ne fac încrezători că ne vom atinge obiectivele asumate în bugetul previzionat pentru 2022, ba chiar le vom depăşi, ceea ce va reprezenta o reuşită extraordinară, în actualul context economic dificil. Problemele din prima jumătate a anului - creşterea inflaţiei, disfuncţionalităţile din lanţurile logistice, criza semiconductorilor şi climatul de incertitudine generat de războiul din Ucraina - stau în faţa noastră şi în semestrul al doilea. Mai mult, de câteva săptămâni încoace, resimţim şi întărirea dolarului american drept o nouă sursă de presiune asupra costurilor, câtă vreme multe dintre echipamentele cu care lucrăm provin din SUA. Cu toate acestea, echipa Arctic Stream a demonstrat că poate găsi soluţii pentru gestionarea fiecărei provocări şi sunt convins că vom găsi modalităţi de a valorifica oportunităţile de creştere, care se vor multiplica, odată cu deschiderea liniilor de finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi din alte fonduri europene", consideră Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.

În privinţa activităţilor pe piaţa de capital din ultima perioadă, Arctic Stream are în derulare un program de răscumpărare a până la 100.000 de acţiuni, reprezentând 2,38% din capitalul social. Programul va dura cel mult 18 luni, începând de la data aprobării de către acţionari (27.04.2022). Dintre acţiunile răscumpărate, o parte vor fi anulate, ceea ce va genera o maximizare a preţului per acţiune, iar o altă parte va fi utilizată pentru un program tip "Stock Options Plan", ce vizează recompensarea şi fidelizarea angajaţilor actuali, dar şi atragerea de noi profesionişti de înaltă calificare, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Asta emitent la care nu astepti cu emotii rezultate neplacute. De la raport la raport ofera o predictibilitate in legatura cu parcursul viitor.

    Spre deosebire de alte foarte multe noi listari, se dezvolta organic. Nu a aruncat pe geam banii de la actionari pentru o crestrre fortata si ineficienta care se topeste ca untul la soare. Ba chiar a venit pe bursa cu bani pastrati din trecut din care chiar da actionarilor. 

    E bine ca pastreaza mereu cash macar 1 milion de euro chiar daca la ei datoriile sunt aproape numai furnizor si acoperite de creante. Te uiti la altele si ard tot, nu au nimic prin cont, imprumuturi mari, obligatiuni, nu genereaza decat putin din operatiuni sunt practic dependente total de disponibilitatea actionarilor de a mai aduce bani. Si la ce 'recompense' ofera s-a cam terminat cu metoda asta.

    AST vad ca nu a venit sa inventeze apa calda, sa dea lectii, sa promita marea cu sarea si isi vede de cat stie si cat poate cu modestie. Tace si face, fara secretomanie dar si fara sa faca tam tam cum nici nu au facut cativa pasi in RO dar deja ii invata alergarea pe aia in USA.  

    1. Cate actiuni ai la ei?

      Destule cat sa citesc atent rapoartele si tot ce apare pe internet in legatura cu firma.

    SINGURA companie AeRO care nu minte investitorii, care creste organic și care livrează upbeat cu 3 cifre!

    In 2-3 ani pot deveni lider detașat pe piața locală a soluțiilor hard/soft de digitalizare, cu un furnizor puternic în spate și management de top ! Continui sa acumulez. 

    1. Bravo AST! Rezultate bune, perspective foarte bune, companie serioasa fata de majoritatea de pe AERO! Poate in cativa ani ajunge si pe piata principala, cine stie...oricum, viitorul suna bine cu un management serios si eficient. Acumulez in continuare si eu

      Ce rost are sa acumulezi ?

      Are un PER de 22, dividend potential 1 pe actiune, il vezi la 30 pana la sfarsitul anului? 

      Daca in continuare confirma si se dezvolta rapid, fiind o companie growth din IT poate avea rate de crestere foarte mari...sa calculezi cat va fi PER intr-un an maxim 2 si mai vorbim atunci daca a avut rost sa acumulezi sau nu...

    Prin cresterea veniturilor marja neta se duce peste 10%.

    40 m ron venituri obisnuite.Contract castigat suplimentar pe 3 ani 35 m euro=175 m ron.Sa zicem ca vor fi comenzi numai 120 m ron din el si fac doar de aici inca 40 m anual. 

    Punem 30 m ron venituri obisnuite in loc de 40-50. 

    30+40 =70 anual daca nu mai prind nimic.Ei vorbesc cu optimism de PNRR,fonduri UE,digitalizare.Fara sa prinda nimic din astea ar face cam 70 in fiecare din urmatorii 3 ani.Adica de pe la 7 m profit. 

    Deci in scenariul mai degraba pesimist fac ceva bani si vedem ca-s foarte dispusi sa-i imparta,nu sa-si imprumute alte firme ori sa jumuleasca la rupere cu salarii,bonusuri. 

    Luam evaluarile mai sus de 100 m ron si sunt curios pe unde actionarii vor primi 5-6 m ron anual distributii.Si unde vom tot citi 'growth,growth,growth' fara insa acoperire in realitate.

    Nu mai discutam despre faptul ca aici fluxul banilor e spre actionari,nu invers.Si nu-s de achitat dobanzi si principal la credite,obligatiuni de ordine de marime 10x EBITDA.Nu-s de achitat decat 100 de mii de E la banci.Si atat! 

    daca erau si astia in grupurile de manipulare de pe FB wow despre ce perspective luminoase se mai pompa pe acolo

    asa raman cu HUNT,cu AG,cu NRF care dupa problemele de audit majore care anul asta vor fi si mai mari nu a binevoit sa comunice ca a pierdut in instanta definitiv 200.000 E executati de un creditor.Dar hey hey,asta are capitalizare 145 Milioane.Sa urmarim ce se mai minte despre companiile astea ca concret cu audit,litigii,incidende de plata nu se omoara sa comunice la BVB. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb