Arest la domiciliu şi control judiciar pentru jurnaliştii de la "Atac de Buzău"

Alexandru Costea
Anticorupţie / 18 octombrie 2015

Magistraţii Judecătoriei Buzău au decis, ieri seară, măsura arestului la domiciliu pentru doi jurnalişti de la publicaţia "Atac de Buzău", iar pentru cel de-al treilea măsura controlului judiciar, transmite Agerpres.

"Împotriva jurnaliştilor Florin Paraschivescu şi Doru Iuga a fost luată măsura arestului la domiciliu şi cea de control judiciar pentru Oana Galanton. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore", a declarat, pentru Agerpres, Leontin Drăgulescu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Buzău.

Cei trei fuseseră reţinuţi vineri seara, după ce femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 500 de lei de la un primar.

Potrivit IGPR, cei trei sunt bănuiţi că, începând cu toamna anului trecut, ar fi şantajat mai multe persoane cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale.

"La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Buzău şi I.P.J. Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj. Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale şi înscrisuri cu valoare probantă în cauză", a precizat IGPR, într-un comunicat de presă emis ieri.

Conform sursei citate, cei trei sunt bănuiţi că, începând din vara anului 2014, ar fi ameninţat un bărbat şantajat cu publicarea unor informaţii defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1.000 lei/lunar, sub forma plăţii unui contract.

De asemenea, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin ameninţarea cu publicarea unor informaţii defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiţi că ar fi şantajat alte şase persoane din judeţul Buzău, prin aceeaşi metodă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb