Argumente plasate în balanţa justiţiei: renunţarea la funcţii şi afaceri

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2015

Radu Mazăre: "Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu ştiu ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni."

Radu Mazăre: "Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu ştiu ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni."

Numărul mare de dosare penale în care sunt implicaţi politicieni şi afacerişti de primă mână a făcut ca procesul de justiţie să fie mai atent observat de opinia publică. Devine însă tot mai evident că mulţi dintre cei care ajung în faţa procurorilor sau judecătorilor încearcă să obţină clemenţă aducând în discuţie argumente care în balanţa justiţiei nu ar trebui să cântărească mai nimic. Astfel, de foarte multe ori, în faţa judecătorilor sunt lansate promisiuni conform cărora respectivul se va retrage definitive din viaţa politică sau publică sau că va renunţa să facă afaceri în speranţa unui plus de înţelegere.

Ultimul care poate fi plasat pe o lungă listă a celor care atunci când ajung de mai multe ori în faţa procurorilor vor să iasă definitiv din "lumina reflectoarelor" este primarul Constanţei, Radu Mazăre: "Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu ştiu ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid. Păi ce, să ajung eu să mă pună ăia de la Bucureşti să mă dea afară că mă anchetează un procuror? Păi uite, cum m-a anchetat procurorul, m-a şi băgat la beci de două ori după care am venit să vorbesc cu presa. Ăsta e motiv să mă dea afară din partid? Eu ştiu că toţi suntem nevinovaţi până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, şi eu să rămân cu viaţa mea. Am şi eu dreptul la viaţa mea". Ieşirea nu este doar din politică, ci este una totală: "În proporţie de 90 % nu mai particip (n.r. carnavalul de la Mamaia). Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să ştiu. Am obosit şi mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun şi să iniţiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul şi sunt şi eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruţa asta, poate vreau să stau şi eu la plajă, nu să fac repetiţii pentru carnaval câte cinci zile şi după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut". Luni edilul a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ulterior anchetatorii au cerut arestarea preventivă a lui Radu Mazăre, însă Instanţa Supremă a decis ca primarul să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii.

George Becali, atunci când a fost judecată cererea de eliberare condiţionată a ţinut să-l informeze pe judecător că intenţionează să iasă definitive din viaţa publică şi că este posibil să renunţe şi la clubul Steaua. De altfel omul de afaceri a făcut de mai multe ori astfel de anunţuri în ultimii ani, de când are probleme cu justiţia. În condiţii similare, Viorel Hrebengiuc a lăsat să se înţeleagă că va ieşi din politică, iar Dorin Cocoş a afirmat că regretă că a intrat în afaceri şi că nu mai doreşte să facă nicio investiţie după ce va ieşi din arest. În acest moment sunt arestaţi preventiv sau condamnaţi definitiv mai mulţi oameni politici cunoscuţi şi afacerişti de top.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta se intimpla cind nu mai este de furat, se pensioneaza toti !!!

    1. Asa-i; daca masinaria mergea bine in continuare, il vedeam, din nou, "oboist tare" pe vreo plaja exotica. 

      Dar asa ....... n-a fost sa mai fie.

      Ar trebui sa-l compatimim? eu zic ca da, saracutul n-a intuit ce-l asteapta. 

    Este normal ca toti aceia care au jefuit tara sa plateasca pentru jaful facut. La fel si aceia care plasati in diferite functii de raspundere au stat gura-casca la acest spectacol grotesc.

    Daca e asa cum s-a spus la o acuzatie,se pot face dosare penale si daca nu esti vinovat.Acest e metode sunt din ani 50 si daca este adevarat e foarte grav.Se vede o protectie a unora prin tabara(partidul) in care este.PDL-isti din PNL sunt protejati.Nu sunt membru de partid dar asta observ.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb