Aristotel Jude este noul preşedinte al Romgaz, cu mandat provizoriu

A.I.
Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2020

Aristotel Jude este noul preşedinte al Romgaz, cu mandat provizoriu

Ministerul Economiei a virat a doua rată a contractului de finanţare pentru Centrala de la Iernut, în sumă de 115 milioane lei

Aristotel Marius Jude a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Romgaz (SNG), în şedinţa board-ului din data de 3 noiembrie, după constatarea încetării mandatului din fruntea Consiliului a doamnei Manuela-Petronela Stan-Olteanu, se arată într-un raport al companiei publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Aristotel Jude a fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei între decembrie 2015 şi ianuarie 2017 şi a mai făcut parte, între alte, din Consiliile de Administraţie ale Depomureş şi Amgaz.

La finele lunii trecute, acţionarii Romgaz aprobaseră prelungirea mandatelor administratorilor provizorii cu încă două luni de la data expirării, respectiv până în a doua parte a lunii decembrie.

În prezent, Consiliul producătorului de gaze naturale este alcătuit din Marius Aristotel Jude, Manuela-Petronela Stan-Olteanu, Tudorel Harabor, Marius-Dumitru Marin, Balazs Botond, Romeo-Cristian Ciobanu şi Jansen Petrus Antonius Maria.

Primii cinci au fost aleşi în data de 25 iunie de către acţionari, cu mandate provizorii de patru luni, în condiţiile în care aceştia intraseră în board-ul companiei la finele anului trecut, pentru o perioadă de patru luni ce ulterior a fost prelungită cu încă două luni. Ceilalţi doi componenţi ai Consiliului au fost aleşi de acţionarii Romgaz în iulie 2018, cu mandate de patru ani, până în vara anului 2022.

Pe lângă anunţul privind numirea noului preşedinte al companiei, astăzi Romgaz a informat că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a virat suma de 115,027 milioane de lei, reprezentând rata a doua aferentă contractului de finanţare pentru investiţia "Ciclu combinat cu turbine pe gaz" - Iernut. Contractul fusese încheiat în contextul de finanţare nerambursabilă în valoarea de maxim 320,9 milioane de lei, din contul Planul Naţional de Investitii (PNI).

Romgaz este cea mai mare companie de la Bursa de Valori Bucureşti unde statul este acţionari majoritar, iar pentru primele şase luni ale acestui an, producătorul de gaze a obţinut un profit net de 800,8 milioane lei, cu 17,9% sub cel de la jumătatea lui 2019, în condiţiile raportării unor venituri de 2,233 miliarde lei, în scădere cu 23,3%, pentru aceeaşi perioadă de comparaţie.

Valoarea de piaţă a companiei este în prezent de circa 10,44 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb