Ariton: "Nu am girat prelungirea câtorva contracte păguboase pentru Hidroelectrica"

Elena Deacu
Companii #Energie / 24 februarie 2015

Senator Ion Ariton susţine că nu a "girat prelungirea câtorva contracte păguboase pentru Hidroelectrica", în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, după cum menţionează Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii "Dosar de politician".

Senatorul transmite, într-un comunicat referitor la informaţiile prezentate în emisiunea "Dosar de politician", difuzată la B1TV în data de 23.02.2015, că, în perioada în care a fost membru al Guvernului României (3 septembrie 2010 - 6 februarie 2012 ), nu a fost prelungit niciunul dintre aceste contracte. Potrivit domniei sale, au fost luate măsurile necesare pentru protejarea intereselor statului şi ale companiei Hidroelectrica, care s-a confruntat în 2011 cu o scădere abruptă a veniturilor, din cauza secetei şi a realizat una dintre cele mai mici producţii de energie de la înfiinţare.

Mai mult, susţine Ariton, primele rezilieri ale unora dintre contractele bilaterale încheiate de către compania Hidroelectrica au avut loc la începutul anului 2012, în perioada mandatului domniei sale de ministru, conform prevederilor referitoare la domeniul energiei, din Scrisorile de intenţie, pe baza cărora a fost încheiat Acordul de asistenţă financiară cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

"În urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI, la jumătatea lunii decembrie 2011, reprezentanţii ministerului în Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica şi membrii Consiliului de Administraţie al companiei au avut mandat pentru a trimite tuturor beneficiarilor notificări de reziliere a contractelor bilaterale, la primul termen posibil. Au fost reziliate, începând cu luna ianuarie 2012, patru dintre aceste contracte, încheiate de către Hidroelectrica, în afară platformei de tranzacţionare administrată de OPCOM: Luxten Lighting, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Salrom şi CLMB Patinoar Braşov", arată Ariton, în răspunsul transmis.

În paralel, senatorul arată că a aprobat şi transmis, către Direcţia Generală Competitivitate a Comisiei Europene, documentaţia solicitată în vederea identificării şi consolidării unei soluţii juridice, pentru rezilierea tuturor contractelor bilaterale ale Hidroelectrica, în condiţiile în care societatea se afla în situaţie de forţă majoră, din cauza secetei, din dată de 1 octombrie 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb