Armata din Myanmar a incendiat un sat

G.B
Internaţional / 17 iunie 2021

Armata din Myanmar a incendiat un sat

Forţele de securitate din Myanmar au incendiat un sat din centrul ţării, după ce s-au luptat acolo cu oponenţi ai regimului militar, informează CNN, care citează declaraţiile a zeci de localnici. Cel puţin doi oameni au murit, potrivit digi24.

Televiziunea de stat MRTV a anunţat că incendiul care a avut loc marţi în satul Kin Ma, locuit de 800 de oameni, a fost provocat de "terorişti" şi că instituţiile de presă care au relatat altceva "complotează să discrediteze armata".

Agenţia de presă Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent cauza incendiului, iar junta militară din Myanmar nu a comunicat pe acest subiect.

Din întreg satul Kin Ma au rămas 30 de case, alte 200 de locuinţe fiind distruse complet, au spus câţiva localnici care au oferit Reuters informaţii şi imagini de la faţa locului.

Incendiul a fost suficient de mare încât să fie înregistrat de sistemul NASA de detectare a incendiilor prin satelit, marţi, la ora locală 21.52.

Sătenii au făcut declaraţii sub condiţia anonimatului şi au spus că forţele de securitate au incendiat satul după confruntările avute acolo cu oponenţii regimului militar şi că cel puţin două persoane au murit.

Majoritatea locuitorilor din sat au rămas ascunşi în pădurile din împrejurimi, au spus sătenii care au vorbit cu Reuters.

Televiziunea de stat MRTV a relatat că 40 de "terorişti" au incendiat o casă din Kin Ma, pornind un incendiu care s-a răspândit la 100 de locuinţe dintre cele 225 din sat.

Myanmar a fost cuprins de violenţe şi proteste după ce armata a răsturnat regimul democratic condus de Aung San Suu Kyi, la 1 februarie 2021. Acţiunea armatei a declanşat proteste violente în multe părţi ale ţării.

Imaginile realizate miercuri în satul Kin Ma arată urmele incendiului devastator.

Organizaţiile pentru drepturile omului au acuzat armata din Myanmar că a incendiat sute de sate în 2017, în timpul unei ofensive care a obligat 700.000 de oameni din minoritatea de musulmani Rohingya să fugă în Bangladesh.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb